Ćiro: Kalinić je momčad ostavio na cjedilu

Vijesti 18. lip 201819:11 > 19:15
Mark Thompson, Getty Images Sport

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević pomno prati događanja na Mundijalu, obradovala ga je naravno pobjeda Hrvatske, ali i neugodno iznenadila vijest da je Kalinić odstranjen iz državne reprezentacije.

– Čim sam čuo vijest, odmah sam bio na strani izbornika. Pa mi treneri moramo se držati zajedno – rekao je Ćiro Blažević i nastavio:

Kad sam saznao i detalje, postalo mi je jasno da je Kalinić ostavio kolege i momčad na cjedilu. Ovo je Svjetsko prvenstvo i svatko od igrača mora potisnuti svoj ego u interesu reprezentacije. Morao je to napraviti i Kalinić.

Blažević je tijekom izborničkog mandata također bio prisiljen izbaciti iz momčadi Igora Cvitanovića tijekom priprema za SP na kojem je Hrvatska osvojila treće mjesto.

– Tražio sam od igrača da poslije treninga odrade još nekoliko krugova. Cvitanović je to odbio. Inzistirao sam na tome da je reprezentacija iznad ega i kako mora to napraviti. Prosinečki i Vlaović su ga uvjeravali da posluša. Nije htio i u tom trenutku je bilo jasno kako se moram odreći usluga Cvitanovića, s obzirom da bi kemija u momčadi bila narušena. Tu popusta nemaprepričao je svoje iskustvo Blažević.