Kane srušio Tunis u posljednjim minutama

Vijesti 18. lip 20188:23 > 19:05
Clive Rose, Getty Images Sport

Posljednju utakmicu dana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji odigrali su Engleska i Tunis, a susret je završio pobjedom Engleza 2:1.

U drugoj utakmici grupe G, Tunis je borbenom i discipliniranom igrom u obrani odolijevao napadima Engleske, ali na kraju su ipak doživjeli poraz pogotkom u zadnjim minutama.

Engleska je dominirala od samog početka utakmice, ali još jednom su pokazali stare boljke promašivši previše prilika. Već u prvih deset minuta Engleska je imala dvije velike prilike koje nisu realzirali Lingard i Sterling. Ipak, u 11. minuti su došli do pogotka, a strijelac je bio sjajni Tottenhamov napadač Harry Kane. Nakon tog pogotka Englezi su nastavili dominirati, ponovno je Lingard bio blizu pogotka, ali još jednom je sve ostalo na toj riječi blizu. I onda kako se bližio kraj poluvremena, Tunis je zaigrao bolje i došao do pogotka. Igrala se 35. minuta kada je Walker skrivio kazneni udarac, a s bijele točke je bio precizan Ferjani Sassi.

U drugom poluvremenu smo gledali ipak nešto lošiji nogomet nego u prvom, Engleska je i dalje dominirala, ali bez pravih prilika. I tako je bilo sve do 91. minute kada se ponovno ukazao Harry Kane i donio pobjedu “Gordon Albionu”. Nakon velike gužve poslije kornera Kane je mirno poslao loptu u praznu mrežu.

Engleska je došla do teške pobjede, te se sada nalaze na drugom mjestu grupe G iza Belgije, koja je ranije pobijedila Panamu sa 3:0.