Florentino: Nema opravdanja za otkaz Julenu!

Vijesti 14. lip 201822:13 > 22:29
Quality Sport Images/Getty Images

Real je u četvrtak predstavio novog trenera, koji je dan ranije dobio otkaz na mjestu izbornika Španjolske. Nevjerojatan postupak nogometnog saveza iznenadio je mnoge, a tako i predsjednika trostrukog uzastopnog prvaka Europe.

Čelnik saveza, Juan Manuel Rubiales, odlučio je otpustiti Lopeteguia jer isti nije obavijestio krovno tijelo španjolskog nogometa o pregovorima s Realom, čiji je trener na kraju i postao. 

Perez je naglasio da je sve obavljeno transparentno kako bi se spriječile glasine i tračevi te da je Lopetegui trebao ostati na mjestu izbornika Crvene furije. 

Imali smo legitimnu slobodu postići taj sporazum. Ugovor je nekako predstavljen kao nelojalan. Postupak predsjednika saveza je bez presedana. Ništa ne opravdava to što Lopetegui neće biti na klupi sutra protiv Portugalarekao je predsjednik Real Madrida.

Na predstavljanju je najtraženija roba ipak bio sam bivši izbornik, s kojim Španjolska nije izgubila čak 20 utakmica u nizu.

Nakon dana na koji mi je umrla majka, jučer je bio najtužniji dan u mom životu. Ali, današnji je već najsretniji!rekao je JL na Santiago Bernabeu, gdje će zamijeniti Zinedinea Zidanea.

– Kad su igrači saznali da ću voditi Real, odradili smo jedan od najboljih treninga. Uvjereno smo da smo sve napravili na iskren i jasan način. Predsjednik mi je čestitao, bio je srdačan, a nakon toga… Ne znam. Volio bih da je Rubiales napravio stvari drukčije –zaključio jeLopetegui, zasada.

No, uvjereni samo da će se prave ‘mesnate’ informacije u vezi ove šokantne priče tek početi pojavljivati.