Moćna Hrvatska preko Srbije izborila Euro 2020.!

Rukomet 14. tra 201916:49 > 16:52
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

U prepunom Višnjiku koji je stvorio sjajnu atmosferu, koja je pokvarena zviždanjem himni Srbije, naši su rukometaši ostvarili cilj

Nakon dvije utakmice protiv Srbije rukometaši Hrvatske osigurali su plasman na Euro 2020. U četvrtak je u Beogradu bilo 25:25, nismo bili zadovoljni, ali vidjelo se da ima još puno rezerve u našoj igri. Sve smo to potvrdili u Višnjiku i nakon dobre utakmice stigli do pobjede 27:23. 

Nažalost, posve se nepotrebno zviždalo na himnu Srbije uoči dvoboja u kojem smo očekivali puno bolje izdanje nego prije nekoliko dana u Beogradu. Srbija je povela 1:0, vrlo brzo smo postigli tri pogotka. Kod 4:2 izbornik Peruničić je tražio time-out kako se ne bi Hrvatska brzo odlijepila. Nekoliko sjajno odigranih kontri nakon što su se gosti mučili s igrom u napadu su nam omogučile da napravimo prvu ozbiljniju razliku. Bili smo dominantni u prvom poluvremenu, samo smo potvrdili sa smo kvalitetnija momčad. 

HRS

U Beogradu smo u prvih deset minuta zabili tri pogotka, a sada već jedanaest. Červarova momčad je izgledala doista uvjerljivo, no dva uzastopno primljena pogotka nagnala je našeg izbornika da traži time-out. U tim trenucima je Lino tražio da se podigne kvaliteta igre u obrani. U prvoj akciji 7 protiv 6, koju Lino obožava, postigli smo gol s krila.  Ponovno smo bili u periodu dobre i lucidne igre i imali smo plus pet. Cijelo prvo poluvrijeme smo dominirali, razlika je bila između četiri i šest pogodaka razlike. Na odmor smo otišli s plus 6 – 17:11. 

– Rezultat je jako dobar, možemo bolje igrati u obrani. Duvnjak se nešto malo ozlijedio, pa smo obranu sa 6-0 vratili na 5:1. Šego nije bio u najboljem izdanju, ušao je Ivić. Moramo biti zadovoljni – rekao je naš trener golmana Mario Kelentrić. 

Nešto bolje su Srbi otvorili drugo poluvrijeme, Peruničić je pronašao način kako da igra protiv naše obrane 5-1. Ponestalo nam je kvalitetnije ideje i igre u nastavku utakmice. Tražili smo ponovno gol u igri 7 protiv 6. Nije išlo, gosti su stigli na minus tri. No, tada se probudio naš golman Filip Ivić i nisu nam se rukometaši Srbije uspjeli posve približiti. U nastavku utakmice bila je puno neizvjesnija utakmica, nije više bilo takve lakoće u napadu. 

– Fićo, Fićo grmljelo se s tribina prepunog Višnjika. Tako je odgovorila publika na obrane našeg golmana.  

Hrvatska je kontrolirala dvoboj, niti jednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje. Tako smo nakon dvije utakmice protiv Srbije izbili na prvo mjesto naše skupine. Prije naše utakmice Švicarska je s 36:22 pobijedila Belgiju. Ostale su nam još dvije utakmice protiv Švicarske i Belgije. 

Trenutni poredak: Hrvatska je prva sa sedam bodova, Švicarska ima šest, Srbija dva, a Belgija jedan.