Rukomet

22.05.2020 | 14.11

Vujović za SK: Neke stvari su ipak važnije od rukometa

Autor

Veselin Vujović je danas dao ostavku s mjesta trenera PPD Zagreba.

Veselin Vujović

Getty Images, Alex Grimm

Iznenadilo je to hrvatsku sportsku javnost jer je odnos PPD Zagreba i crnogorskog stručnjaka već godinama odličan. Odmah smo kontaktirali legendarnog rukometaša i trenera da nam malo više kaže o svojoj odluci.

SPORTKLUB: Hrvatskom je odjeknula vijest da više niste trener PPD Zagreba. Zbog privatnih razloga ste dali ostavku, možete li nam malo to pojasniti?

VUJOVIĆ: Kao što je napisano u priopćenju, razlog mog odlaska s klupe kluba kojeg jako volim je osobne prirode. Ne mogu dodatno u to ulaziti i vjerujem da vi to razumijete. Prije nekih sat vremena je objavljeno da više nisam trener PPD-a, a već sam imao ponude iz Austrije, Rumunjske, Katara, ali sam im morao objašnjavati da nisam dobio otkaz nego da odlazim zbog osobnih problema.

SPORTKLUB: Jeste li tu odluku donijeli danas ili to traje već neko vrijeme?

VUJOVIĆ: Evo tjedan dana smo Zoran Gobac i ja pokušavali naći neko rješenje kako bi ostao na klupi, ali to je jednostavno nemoguće. Ova moja situacija iziskuje da budem van Zagreba neko vrijeme i zaista smo prošli sve moguće scenarije kako bih nekako ostao trener, ali jučer smo odlučili da je to kraj. Zna Zoran koliko volim ovaj grad i klub, ali baš nikako nismo mogli naći rješenje.

SPORTKLUB: Je li ovo zbogom PPD Zagrebu ili samo doviđenja?

VUJOVIĆ: Nadam se da ovo nije zbogom jer je Zagreb moj drugi dom i prekrasno mi je ovdje. Bilo mi je zaista krivo što moram otići s klupe, rekao sam to i igračima, ali oni razumiju da ima nekih stvari koje su bitnije od rukometa. Rekao sam Zoranu da čim rješim ovaj problem da ću opet biti na raspolaganju i ukoliko će tada PPD imati dobrog trenera i dobru situaciju nitko sretniji od mene. Međutim, ako će opet trebati moju pomoć, tu sam.

Vujović

Martin Rose, Getty Images

SPORTKLUB: Je li pandemija koronavirusa možda utjecala na vašu odluku?

VUJOVIĆ: Moram priznati da malo i je. Znate, imam nekoliko biznisa van rukometa koji nisu baš dobro radili u ovih nekoliko mjeseci i sigurno da je dodatno otežala cijelu situaciju. Međutim, na takve stvari ne možete utjecati.

SPORTKLUB: Koliko će vam nedostajati rukomet?

VUJOVIĆ: Jako puno, znate da sam ja čovjek koji praktički živi rukomet 24 sata dnevno, ali kao što sam već rekao postoje neke stvari koje su ipak važnije od rukometa. Nadam se da ću ovaj svoj problem riješiti što prije i da ću se brzo vratiti rukometu. Znam da će ponuda biti i to mi daje nekakvu mirnoću u ovim izazovnim vremenima. 

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...