Lino misli da zna sve o Nijemcima. Tako je bilo i 2019.

Rukomet 17. sij 202011:02 > 11:06
Getty Images

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije najavio je utakmicu protiv Njemačke, koja je na rasporedu u subotu u 20.30. Pobjedom bi Hrvatska praktički izborila polufinale Eura. Posljednji put Nijemci su bili bolji u istoj fazi natjecanja (Svjetsko prvenstvo 2019., rezultat 22:21 za Njemačku)...

Jörg Schüler/Getty Images

– Pokazali smo ozbiljnost i kvalitetu. Unatoč ozljedama s kojima smo došli na Euro i unatoč činjenici da smo stigli hendikepirani izgledamo kao prava momčad koja zna što hoće. Tek sad preostaju najteža iskušenja. Prva je Njemačka. U maloj smo psihološkoj prednosti jer je to odlučujuća utakmica za Nijemce koji ako izgube praktički ne mogu dohvatiti polufinale, a mi i s eventualnim porazom imamu dobru šansu.

– Međutim, ne smijemo o tome razmišljati. Moramo se fokusirati samo na igru i kako spriječiti njihove glavne kvalitete. To su vanjska linija i sjajna dva pivota. Imaju niz odličnih pojedinaca koji nam mogu raditi probleme. Ključ mora biti naša zona i obrana 5-1. Bit ćemo na iskušenju, ali do sada to izgleda jako dobro. S njima smo nedavno imali dvije trening utakmice u travnju u Zagrebu i Hannoveru. Znamo kako će nas napasti i moramo ih kažnjavati, a ne dozvoljavati njihovu tranziciju – kazao je Lino Červar prije utakmice s Njemačkom.

Poraz protiv Njemačke na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu bio je presudan za izglede Kauboja za plasman u polufinale natjecanja.

Na ovom prvenstvu glavna snaga Njemačke leži na krilima i crti. Jer, onaj tko ima Hendrika Pekelera, Patricka Wienceka, Janika Kohlbachera i Johannesa Golu ima i napadačku i obrambenu moć. Oni su zajedno dali 25 od 119 njemačkih pogodaka.

Ali, važniji podatak od toga je da su imali samo 4 promašaja. Kada tome dodate fantastična krila kapetana Uwe Gensheimera, Tobiasa Reichmana i mladog Timu Kasteninga (a oni su zabili 38 pogodaka ili jednu trećinu svih njemačkih), jasno je kakva teška utakmica čeka naše igrače. Kao šlag na sve dolazi Andreas Wolf, po mnogima jedan od najboljih svjetskih vratara. Do sada je upisao 25 obrana.