Izvor: Getty Images / Tom Pennington

Uvjeti korištenja

DOBRO DOŠLI NA SPORT KLUB PORTAL

Korištenjem bilo kojeg dijela "Sport Klub" portala prihvaćate sva aktualna uvjete korištenja. Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, stoga se smatra kako su korisnici kontinuiranim korištenjem "Sport Klub" portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati sa aktualnim uvjetima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

OSOBNA, AUTORSKA I DRUGA PRAVA

Sadržaj objavljen u okviru "Sport Klub" portala se ne smije reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka "Sport Klub" portala, ili na bilo koji način kojim se može prouzrokovati šteta "Sport Klub" portalu ili bilo kojem trećem licu u skladu sa propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na "Sport Klub" portalu povrjeđuje vaše osobno, autorsko ili drugo pravo ili interes možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biti će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE I OGLAŠIVAČI

"Sport Klub" sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje u okviru "Sport Klub" portala koristite na vlastitu odgovornost i "Sport Klub" se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. U okviru "Sport Klub" portala nalaze se vlastiti sadržaji, sadržaj partnera i oglašivača, besplatni sadržaji i linkovi na vanjske stranice, kao i veza do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih lica (linkova) koje će se, kada god je to moguće, kao takve označavati. "Sport Klub" portal nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih lica.

"Sport Klub" nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača u okviru portala kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na "Sport Klub" portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika "Sport Klub" portala i izvan portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te "Sport Klub" nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup "Sport Klub" portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kojeg uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.

POŠTOVANI ČITATELJI MOLINO VAS DA PRIJE PISANJA KOMENTARA PROČITATE SLIJEDEĆE UPUTE:

Obavezno je popuniti polja označena zvjezdicom. Redakcija "Sport Klub" portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promoviranje drugih stranica putem linkova. Komentari u kojima nam skrećete pažnju na tekstualne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici "Sport Klub" portala.

Komentare i prijedloge u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije "Sport Klub" portala.

Upućujemo Vas da u nastavku teksta pogledate i našu Politiku privatnosti koja definira pitanja vezana za obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka i korištenje kolačića.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

"Sport Klub" portal zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili prilagodi pravila. O važnim promjenama i dopunama "Sport Klub" portal može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na "Sport Klub" portalu se smatra da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

United Media S.a.r.l. sa sedištem na adresi 43, Bulevat Pierre Frieden, L-1543 Luksemburg, Registarski broj B18493

Verzija od 25.5.2018. godine.

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR).

Tko smo MI:Kad kažemo MI, pod tim mislimo na United Media S.a.r.l. sa sjedištem na adresi 43, Bulevar Pierre Frieden, L-1543 Luksemburg, registarski broj B18493 koja je vlasnik kanala i licence za Sport Klub kanale (u daljnjem tekstu: SK). SK je Voditelj obrade Vaših podataka i kao takav u ovoj politici Vam pruža sljedeće informacije:

1. Koje osobne podatke o Vama prikupljamo

2. U koje svrhe osobne podatke prikupljamo i obrađujemo

3. Naši poslovni partneri koji obrađuju Vaše osobne podatke – Izvršitelji obrade podataka

4. Na koje vremensko razdoblje zadržavamo Vaše osobne podatke

5. Koje tehničke i organizacijske mjere koristimo da bismo zaštitili Vaše osobne podatke

6. Koja prava imate u vezi s Vašim osobnim podacima

7. Informacije o „Kolačićima“

8. Kontakt podaci

9. Prijelazne i završne odredbe

Kad kažemo Vaši „Osobni podaci“ tu mislimo na sve one podatke koje nam ostavljate prilikom posjete internetskoj stranici, a i registracije na internetsku stranicu Sport Kluba, a to su: Vaše ime, prezime, e-mail adresa, login ime i lozinka, IP adresa s koje pristupate, Vaša slika ako ste je ostavili, javni Facebook ili Twitter nalog ako ste se preko istog prijavili, kao i komentar ako ste isti ostavili dok ste bili ulogirani na nalog.

Kad je u pitanju ostavljanje komentara na SK portalu, SK omogućava korisnicima da (bez logiranja i otvaranja naloga) ostave komentare na vijesti na internetskoj stranici sa sadržajem koji sami definiraju kao i pod imenom-pseudonimom koji sami određuju. Stoga u vezi ostavljanja komentara Vi u skladu s Vašim pravom na slobodu istraživanja sami birate koje ćete i hoćete li Vaše osobne podatke učiniti dostupnim javnosti i hoćemo li mi uopće imati Vaše osobne podatke. Pored tih informacija u vezi s komentarima koje Vi učinite javnim na našem portalu, mi prikupljamo i vrijeme i datum komentara kao i IP adresu s koje je komentar postavljen.

2. U koje svrhe lične podatke prikupljamo i obrađujemo

Sve navedene Osobne podatke o Vama prikupljamo isključivo u svrhu kreiranja Vašeg naloga na Sport Klub internetskoj stranici, a na osnovi toga što otvaranjem Vašeg naloga Vi prihvaćate i Uvjete korištenja iste kao i ovu Politiku privatnosti. Stoga su Vaši Osobni podaci potrebni za:

- Otvaranje korisničkog naloga

- Davanje pristupa korisničkom nalogu

- Upravljanje korisničkim nalogom

- Pružanje točno određenih vijesti na osnovi kategorija koje ste sami odredili da su Vam od interesa i da želite primati vijesti iz tih područja („izaberi omiljene sportove, timove i sportaše koje želiš držati u fokusu“)

- Komentiranje vijesti,

- Dijeljenje podešavanja na različitim uređajima i pretraživačima tj. pristup nalogu s istih.

U slučaju da ne otvarate nalog na internetskoj stranici, već samo želite komentirati određene vijesti, Vaše Osobne podatke (ako ih ostavite) koristimo isključivo i samo u svrhu omogućavanja ostavljanja komentara na vijesti.

Pored toga, Vaše Osobne podatke obrađujemo na osnovi našeg Legitimnog interesa da bismo otkrili i uklonili greške i tehničke probleme koji se mogu javiti u vezi s korištenjem Vašeg naloga. Također Vaše Osobne podatke, kao i podatke u vezi komentara, po istoj osnovi možemo obrađivati i u slučaju eventualnih zloupotreba naloga kao i sprječavanja istih kako na nalogu tako i komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naše Uvjete korištenja kao i relevantne zakonske propise.

Na kraju Vaše Osobne podatke, kao i podatke u vezi ostavljenih komentara, možemo otkriti ili podijeliti s određenim državnim organima ako se to od nas zahtijeva na osnovi zakona. Također iste možemo otkriti i na osnovi pisane, sudske ili druge odluke državnog organa kojom se na osnovi relevantnih propisa može omogućiti uvid u Osobne podatke.

3.3. Naši poslovni partneri koji obrađuju Vaše osobne podatke –Izvršitelji obrade podataka

Kako bi Vam omogućili neometano korištenje internetske stranice i Vašeg naloga mi surađujemo s pojedinim poslovnim partnerima. Odabir naših partnera vršimo na osnovi toga pružaju li dovoljnu razinu garancije u vezi zaštite osobnih podataka. U situacijama gdje imamo partnere koji su izvan EU uvijek zahtijevamo potpisivanje ugovora kojim točno definiramo na koji način naši partneri smiju pristupati Vašim podacima i gdje zahtijevamo da implementiraju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u skladu s člankom 46.2 (c) GDPR-a. Također, u tim slučajevima i s takvim partnerima potpisujemo i Standarde Ugovorne Klauzule.

U vezi s održavanjem internetske stranice i Vašeg naloga, kao i omogućavanjem komentara na tekstove na našoj internetskoj stranici imamo suradnju s društvima koja su izvan EU, s kojima smo kroz ugovor omogućili odgovarajuće organizacijske i tehničke mjere zaštite kao i potpisali Standardne Ugovorne Klauzule. Informacije o tim društvima i poduzetim mjerama zaštite dostupne su na zahtjev upućen na adresu dpo@sportklub.info

Ako otvarate Vaš nalog preko društvenih mreža, Facebook i Twitter, u takvim slučajevima i ta društva također prikupljaju i obrađuju Vaše osobne podatke u vezi s korištenjem SK naloga. Kako biste vidjeli više informacija o korištenju Vaših osobnih podataka od strane tih društava, upućujemo Vas da pogledate njihove politike privatnosti.

4. Na koje vremensko razdoblje zadržavamo Vaše osobne podatke

Vaši osobni podaci u vezi s Vašim nalogom čuvaju se sve dok je Vaš nalog aktivan. Određene informacije koje smo dužni čuvati na osnovi zakona čuvamo i nakon deaktivacije i brisanja Vašeg naloga, onoliko koliko je zakonom propisano minimalno zadržavanje tih vrsta podataka. Isto se primjenjuje i u odnosu na Vaše komentare, s tim što tekst komentara ostaje sačuvan u online arhivi vijesti zajedno s tekstom vijesti.

5. Koje tehničke i organizacijske mjere koristimo da bismo zaštitili Vaše osobne podatke

Sve osobne podatke koje prikupljamo o Vama čuvamo i obrađujemo u skladu sa zahtjevima iz GDPR-a, kao i relevantnim industrijskim standardima. Poduzimamo sve neophodne mjere kako bi zaštitili Vaše osobne podatke od gubitka, zloupotrebe i neovlaštenog pristupa. Svi Vaši osobni podaci pohranjeni su na serverima kojima pristup ima ograničen broj ovlaštenih ljudi. Ako želite da Vam pružimo više informacija o tehničkim i organizacijskim mjerama zaštite naših sustava, molimo Vas da nam uputite zahtjev na dpo@sportklub.info

6. Koja prava imate u vezi s Vašim osobnim podacima

Vaše pravo na uvid u Vaše osobne podatke možete ostvariti pristupom na Vaš korisnički nalog gdje se nalaze sve informacije koje imamo o Vama kao i Vaše preferencije u vezi određenih sadržaja. Na istom portalu možete ostvariti i Vaše pravo na izmjenu osobnih podataka ako smatrate da neki od navedenih nisu potpuni ili točni. Sve ostale osobne podatke za koje mislite da ih ne možete naći na portalu, a da ih mi imamo, možete nam tražiti na osnovi obrazloženog pisanog zahtjeva podnesenog na adresu dpo@sportklub.info

Vaše pravo na ograničenje obrade i prigovor obradi možete ostvariti tako što ćete nam uputiti obrazloženi zahtjev na prethodno spomenutu adresu, s naznakom iz kojeg razloga tražite ograničenje ili prigovor obradi. Tijekom razdoblja odlučivanja o Vašem zahtjevu, Vaši osobni podaci bit će čuvani kod nas, ali ih nećemo obrađivati. Pravo na prigovor uvijek možete ostvariti u vezi s direktnim marketingom.

U svakom trenutku možete ostvariti Vaše pravo na brisanje osobnih podataka, tako što ćete deaktivirati Vaš nalog ili slanjem pisanog zahtjeva na prethodno spomenutu adresu. Čim dobijemo informaciju da ste napravili deaktivaciju-brisanje iz naše baze automatski brišemo osobne podatke o Vama (izuzev osobnih podataka koje smo po zakonu dužni čuvati).

Vaše pravo na prijenos osobnih podataka možete ostvariti tako što ćete nam uputiti zahtjev u kojem ćete tražiti da Vam dostavimo sve osobne podatke koje imamo o Vama kako biste ih prenijeli kod druge osobe.

Na zahtjeve u vezi svih Vaših prava u vezi s Vašim nalogom, odgovorit ćemo najkasnije mjesec dana nakon primitka zahtjeva.

7. Informacije o „Kolačićima“

Na našoj internetskoj stranici nalaze se naši kolačići kao i kolačići trećih strana koji Vam omogućavaju da na lakši način koristite internetsku stranicu i krećete se po istoj. Neki od tih kolačića koriste se i u svrhu analitike, plasiranja određenih reklama ili predlaganja određenih vijesti. Prilikom prve posjete internetskoj stranici, iskočit će Vam obavijest o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Svi kolačići raspoređeni su u sljedeće kategorije: neophodni, za unaprjeđenje rada internetske stranice, marketing, statistika i ostali. Bez neophodnih kolačića nije moguće pretraživati i koristiti našu internetsku stranicu. Za sve ostale kolačiće, imat ćete mogućnost želite li prihvatiti njihovo korištenje ili ne. Ako ne prihvatite korištenje takvih kolačića to Vas neće onemogućiti da koristite internetsku stranicu, ali može utjecati na funkcionalnost njezinog korištenja. Detaljnije informacije nalaze se u našoj Politici o Kolačićima koja će Vam biti prikazana prilikom prve posjete internetskoj stranici i na kojoj možete izvršiti i pojedinačno podešavanje određenih kategorija kolačića koji nisu neophodni.

8. Kontakt podaci

Sva pitanja kao i zahtjeve u vezi s Vašim podacima možete postaviti našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedeću e-mail adresu dpo@sportklub.info

U svakom trenutku možete uložiti prigovor u vezi s obradom Vaših osobnih podataka nacionalnim telima za zaštitu ličnih podataka u vašoj zemlji kao I regulatornom telu za zaštitu podataka o ličnosti u Luksemburgu .

9. Prijelazne i završne odredbe

SK zadržava pravo da promijeni ili modificira ovu Politiku. O važnim promjenama i dopunama SK može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na SK portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima o uvjetima korištenja kao i politici privatnosti.

Ova politika privatnosti stupa na snagu 25.05.2018.

Loading...