Pojedinačni

20.11.2020 | 22.31

Srbić i Seligman zasjali u Gradskom vrtu

Autor
Autor

Aktualni viceprvak svijeta i Europe Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol) osvojio je na prvenstvu Hrvatske u gimnastici u Osijeku svoj četvrti naslov seniorskog prvaka Hrvatske na preči i ukupno 14. seniorsko nacionalno zlato.

U svojoj posljednjom pripremi za nastup na Europskom prvenstvu u Mersinu u prosincu ocijenjen je s velikih 14. 966. Jednako moćan bio je i domaćin Robert Seligman (GD Osijek-Žito) koji je na konju s hvataljkama osvojio svoj čak 11. seniorski naslov (14.700). Na tlu je najbolji bio njegov klupski kolega Neven-Lucijan Davidović, na karikama Borna Matić (GK Marijan Zadravec Macan), na preskoku Marko Jovičić (GK Rijeka), na ručama Lovro Čorak (GK Sokol Karlovac), dok je višebojski naslov uzeo Matija Tek (GK Sokol Karlovac), a GK Petrinja momčadski.

''Mislim da mi je i dalje ipak draži naslov onaj iz 2016. godine, moj prvi seniorski na preči kad sam pobijedio Udea, Možnika… Ovo sada je više rutinski. Ali, zapravo mi je u tim situacijama teže nastupiti. Drago mi je da sam napravio sve što sam trebao, ispalo je na kraju kao vježba iz finala Svjetskog prvenstva prošle godine u Stuttgartu'', rekao je Srbić.

Robert Seligman

REUTERS/Russell Cheyne

Juniorski program bio je u znaku Augustina Plaveca iz GK Petrinje koji je uz višebojski osvojio i naslov na karikama, preskoku i ručama, dok je parter pozlatio Vito Nušak (GK Vindija), a konj s hvataljkama pak Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol). Kod mlađih juniora višebojski prvak Hrvatske je Ivor Dunović iz Novog Zagreba koji je pojedinačno osvojio i karike i preču, a srebrne medalje pak na parteru, preskoku i ručama. Parter je pozlatio Vindijin Teo Bartolec, na konju s hvataljkama i ručama slavio je Marko Kenđel iz GK Petrinje, a Antonio Beretin (GK Salto Zadar) prvak je na preskoku. Niko Nevešćanin, član zadarskog GK Salto višebojski je kadetski prvak Hrvatske, a osvojio je još i zlata na parteru, konju s hvataljkama, ručama i preči, te broncu na preskoku. Kadetsko momčadsko zlato pripalo je Gimnastičkom klubu Novi Zagreb.

Petra Furač iz GK Sokol Karlovac višebojska je prvakinja Hrvatske slavivši sa 47.383 boda, a uz to osvojila je i naslove na preskoku i tlu. Tina Zelčić koja je sa ZTD Hrvatskim Sokolom osvojila ekipno zlato, prvakinja je na gredi, dok je njezina klupska kolegica Christina Zwicker bila najbolja na dvovisinskim ručama.Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) najbolja je hrvatska juniorka osvojivši naslov u višeboju, te pojedinačna zlata na tlu i preskoku. Nika Kukuljan Frleta pozlatila je gredu i dvovisinske ruče

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Možnik: Ulaganje u sport je ulaganje i u zdravstvo

Autor

Možnik: Ulaganje u sport je ulaganje i u zdravstvo

Možnik: Ulaganje u sport je ulaganje i u zdravstvo

U novom podcastu Sportkluba gostovao je proslavljeni hrvatski gimnastičar Marijo Možnik, a s njim je razgovarao novinar Sportkluba Igor Flak.

Srbić: 'Napokon trening u dvorani'

Autor

Srbić: 'Napokon trening u dvorani'

Srbić: 'Napokon trening u dvorani'

Fantastični hrvatski gimnastičar Tin Srbić oduševljen je ponvnom mogućnošću treniranja

Ude i Srbić u SK PODCASTU: Prolazimo kroz znoj i suze

Autor

Ude i Srbić u SK PODCASTU: Prolazimo kroz znoj i suze

Ude i Srbić u SK PODCASTU: Prolazimo kroz znoj i suze

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Tin Srbić bili su gosti Sportklubovog podcasta, a voditelj je novinar Ivan Blažević. Dečki su pričali o brojnim temama i bilo je vrlo zanimljivo te poučno. Pogledajte, a i pročitajte najzanimljivije trenutke ovog razgovora.

Hrvatski olimpijci: Priželjkivali smo odgodu OI

Autor

Hrvatski olimpijci: Priželjkivali smo odgodu OI

Hrvatski olimpijci: Priželjkivali smo odgodu OI

Vijest o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju prokometirali su aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, hrvatski gimnastičar Tin Srbić i gimnastičarka Ana Đerek koji ističu da su ovu odluku svi priželjkivali.
Loading...