Ostalo

14.04.2019 | 19.07 > 19:10

Etlinger osvojio broncu na Europskom prvenstvu

Autor

Hrvatski reprezentativac Dominik Etlinger osvojio je brončano odličje u kategoriji do 72 kg na Europskom prvenstvu u hrvanju grčko-rimskim načinom u Bukureštu, gdje je u borbi za medalju svladao Armenca Hranta Kalačjana sa 4-3

.

Dominik Etlinger

Richard Heathcote/Getty Images for BEGOC

Dominik Etlinger

Bivši europski juniorski prvak i svjetski doprvak tako je postao šestim hrvatskim reprezentativcem koji je osvojio odličje na europskom prvenstvu u seniorskoj kategoriji od osamostaljenja Hrvatske. Prije Etlingera brončane medalje osvojili su braća Nenad (2013.) i Neven Žugaj (2005.), Tonimir Sokol (2010.), Božo Starčević (2013.) i Ivan Lizatović (2017.), koji je, nažalost, u Bukureštu poražen u borbi za broncu od Ukrajinca Lenura Temirova bodovnom premoći (0-9).

Etlinger je do brončanog odličja došao preokretom, nakon što je njegov suparnik poveo sa 3-1. Nešto više od minute prije kraja borbe naš je borac zaradio bod zahvaljujući javnoj opomeni koju je zaradio Kalačjan, a u nastavku je iskoristio i dominatnu poziciju za pobjedničko bacanje. U posljednjih 40 sekundi Etlinger se uspješno obranio od napada Armenca, bivšeg europskog prvaka do 23 godine, te tako osvojio svoje drugo seniorsko odličje. Naime, broncu je osvojio i 2015. godine u Bakuu, na prvom izdanju Europskih igara.

Računajući i odličja koja su kao reprezentativci Jugoslavije osvajali Milan Nenadić, Josip Čorak, Slavko Koletić i Vlado Lisjak, to je ukupno 21 odličje hrvatskih hrvača s najznačajnijih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava te olimpijskih igara.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...