Velika završnica CrossFit Dalmatian Throwback 2017

Tina Erceg

U nedjelju će se u splitskoj Spaladium areni održati velika završnica CrossFit Dalmatian Throwback 2017 natjecanja koje je okupilo više od 250 sudionika.

CrossFit Split ovog je vikenda organizirao jedinstveno natjecanje Dalmatian Throwback, turnir u cross fitu koji je nakon Internet prijava u splitsku Spaladium Arenu doveo više od 250 natjecatelja koji su podijeljeni u četiri divizije, po jakosti konkurencije.

Tako postoji elitna i lakša divizija, masters 35+ te divizija koja okuplja ekipe. U Splitu se za titulu prvaka borilo 40 muškaraca i 20 žena u elitnoj kategoriji, jednako i u lakšoj, te 20 ekipa, odnosno 20 muškaraca i deset žena u kategoriji masters 35+.

Natjecanje se sastoji od vježbi snage, izdržljivosti te kondicijskih treninga kako bi se testiralo opće fizičko stanje natjecatelja.

Finale je na rasporedu u nedjelju, a ususret završnici, novinari Sportkluba razgovarali su sa Tinom Erceg, vrhunskom sportašicom, olimpijkom koja je u suradnji s CrossFitom Split, organizirala ovo natjecanje.