Ostalo

14.01.2020 | 22.35

Povijesna kazna za Houston Astrose

Autor

Bivši prvaci američkog prvenstva u bejzbolu, Houston Astrosi žestoko su kažnjeni nakon nevjerojatnih otkrića kako su varali u sezoni 2017. godine.

U sezoni 2017. godine, tijekom regularnog dijela i doigravanja, Houston Astrosi varali su protivnike krađom signalizacije igrača!

Sramotan čin prvaka iz te sezone otkrili su novinar The Athletica, Ken Rosenthal i Evan Drelich, a uz pomoć bivšeg igrača Astrosa, Mikea Fiersa.

U MLB-u postoje stroga pravila kad je riječ o promatranju signala koje tzv. catcher (hvatač) predaje pitcheru (bacaču loptice), legalan način jest kada sam igrač na drugoj bazi promatra što čini hvatač, a ilegalan način jest kada se u tu svrhu koriste tehnološke mogućnosti. Upravo je to ovdje bio slučaj. Tijekom čitave sezone, Astrosi su putem posebno smještene kamere na središtu terena snimali signale protivničkih momčadi koje su kasnije koristili u međusobnim susretima.Istraga je trajala godinu dana, a po završetku vodstvo lige odrezalo je visoke kazne za klub iz Teksasa. Osnovna kazna je financijska, čak pet milijuna dolara. Zatim je uslijedila kazna i za samu momčad, odnosno opcije za izgradnju iste, naime Astrosi su prisiljeni odreći se svih pickova prvog i drugog kruga drafta u sezona 2020. i 2021. godine. Konačno, na godinu dana kazne suspendirani su generalni i terenski menadžer Jeff Luhnow i AJ Hinch. No, tu suspenziju neće odraditi u Houston, naime dan nakon što su stigle kazne, vlasnik kluba Jim Crane obojici je podijelio otkaze.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...