Hrvatska jedan od domaćina Eura za odbojkašice 2021.

CEV

Hrvatska se pridružila Bugarskoj, Rumunjskoj i Srbiji kao jedan od četiri domaćina Europskog prvenstva za odbojkašice, koje će se održati u kolovozu i rujnu 2021. godine, priopćio je Hrvatski odbojkaški savez.

Na sastanku održanom u Luksemburgu Upravni odbor Europske odbojkaške federacije (CEV) potvrdio je Hrvatsku kao jednog od domaćina EP-a 2021. U priopćenju se navodi da je mukotrpan rad i trud Hrvatskog odbojkaškog saveza posljednjih godina vratio hrvatsku odbojku među odbojkašku elitu, te da o tome najbolje govori povjerenje dobiveno od CEV-a.

Na Europskom prvenstvo 2021. nastupit će 24 reprezentacije u četiri skupine.

“Velika nam je čast što ćemo udružiti snage s prijateljima iz Bugarske, Rumunjske i Srbije kako bi što bolje organizirali nadolazeće Europsko prvenstvo. Hrvatska kao nacija živi odbojku s velikom strašću i entuzijazmom, a organizacija ovakvog elitnog natjecanja samo će nam pomoći kako bi unaprijedili hrvatsku odbojku i nadahnuli novu generaciju vrhunskih odbojkaša i odbojkašica”, rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Hrvatske odbojkašice osvojile su tri srebrne medalje na europskim prvenstvima (1995, 1997, 1999), a ovog ljeta su u osmini finala EP-a u dramatičnom meču izgubile od Turkinja (2-3), koja su otišle do finala i osvojile srebro.

CEV

“Eurovolley 2019. bio je veliki uspjeh i pomogao nam je stvoriti pravu revoluciju u europskoj odbojci. Uz pomoć ukupno osam država suorganizatora, u obje kategorije, 2021. godine želimo još više unaprijediti organizaciju samog natjecanja i stvoriti nezaboravno iskustvo za sve natjecatelje i navijače. Posebno nas veseli suradnja s našim prijateljima iz Hrvatske te ne sumnjamo da ćemo zajedničkim snagama podići europsku odbojku na još veću razinu”, izjavio je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.