Ostalo

13.09.2019 | 21.43

Japanci kao Japanci: Snijegom protiv vrućina

Autor

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju izmislili su originalan način kako rashladiti sudionike na Igrama iduće godine u glavnom gradu Japana.

olimpijska zastava, hoo, olimpijski odbor

Joe Scarnici/Getty Images

Vrućine su veliki problem u Japanu svakog ljeta, a posebna će se pozornost usmjeriti prema toj svrsi iduće godine kada će Tokio ugostiti Olimpijske igre.

Međutim, ako ste sumnjali da će se Japanci dosjetiti zanimljivih načina kako rashladiti sve sudionike, odnosno gledatelje tada ste pogriješili. Njihova pedantnost u obavljanju i najjednostavnijih poslova oduvijek je poznata, a tako su pristupili i ovom zadatku. Organizator je već osmislio način kako pomoći gledateljima na velikom stadionu, tamo će se moći pronaći posebne stanice za rashlađivanje, umjetna maglica, mobilni ventilatori. Problem predstavljaju lokacije koje ne nude prirodnu zaštitu poput Sea Forrest Waterwayja, posebno izgrađenog vodenog centra gdje će se održati natjecanja u kanuu i veslanju.

Naime, zbog limitiranih financijskih sredstava što se tiče tog projekta, potrebno je pronaći alternativne načine kako pomoći gledateljima, a Japanci su se dosjetili proizvesti posebne strojeve koji će stvara umjetni snijeg. Kako je javio BBC, strojevi stvaraju snijeg tako da miješaju smrskani led i zrak. No, problem je kako zadržati kontinuiran sustav rashlađivanja.

'Svrha ovog uređaja je da se gledatelji osjećaju ugodno, ali isto tako da se zabave u čitavom tom procesu. Još uvijek nismo zadovoljni proizvodom, no tek smo počeli testirati uređaj, vjerujemo kako će sve biti u redu do početka Olimpijskih igara,' kazao je Tomoaki Matsumoto, jedan od inženjera koji radi na projektu.

Olimpijske igre će započeti 24. srpnja tradicionalnom ceremonijom otvaranja.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...