Catherine Ivill/Getty Images
Nogomet 14.11.2017 | 12:57 > 13:04

Službeno: Dalić izbornik reprezentacije

Autor

Kako piše na službenim stranicama HNS-a, Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sastao se danas sa Zlatkom Dalićem te je dogovoren nastavak suradnje Saveza s izbornikom koji je odveo hrvatsku reprezentaciju na FIFA Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Zlatko Dalić

Dan Mullan/Getty Images

Zlatko Dalić

Podsjetimo, Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske te je pobjedom protiv Ukrajine osigurao dodatne kvalifikacije, u kojima su Vatreni s ukupnih 4:1 slavili protiv Grčke i tako izborili deseto veliko natjecanje od samostalnosti.

"Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi puta čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Izborniku čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višoj razini, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima", dodao je izbornik Zlatko Dalić.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza verificirat će ovaj dogovor na sjednici idućega tjedna, nakon čega će biti potpisan ugovor o suradnji.

Dalić i Šuker

HNS

Dalić i Šuker

IZVOR: HNS

HNS

Puli finale Kupa, cijene za Španjolsku

Autor

Puli finale Kupa, cijene za Španjolsku

Danas se u Opatiji sastao Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza. Između ostaloga, Izvršni odbor donio je odluke o domaćinstvu finala Hrvatskog nogometnog kupa te o cijenama ulaznica za susret hrvatske reprezentacije protiv Španjolske.

HNS opet iznenadio, natječaj za promjenu grba

Autor

HNS opet iznenadio, natječaj za promjenu grba

Sadašnji grb Hrvatskog nogometa osmislio je akademski kipar Marijan Zaradić 1972. godine te navedeni grb od tada kontinuirano predstavlja HNS, uz minimalne promjene 1990. i 2013. godine.

HNS obnovio Kranjču, od danas se može koristiti!

Autor

HNS obnovio Kranjču, od danas se može koristiti!

U petak je Hrvatski nogometni savez predao obnovljeni stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu na uporabu klubovima koji će na njemu igrati svoje utakmice, a od nogometnih prvoligaša to će biti Lokomotiva i Rudeš.

HNS objavio priopćenje za medije

Autor

HNS objavio priopćenje za medije

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je priopćenje povodom izvidnih radnji koje na traženje Državnog odvjetništva (DORH) provodi policija, a vezanih uz navodnu preprodaju ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji.
Loading...