Brazil na korak do odlaska na svjetsko prvenstvo

FIFA World Cup 24. ožu 20172:16 > 2:25
Getty images/Buda Mendes

Brazilska nogometna reprezentacija napravila je velik korak prema plasmanu na SP 2018. pobjedom nad Urugvajom od 4-1 u južnoameričkim kvalifikacijama u četvrtak, dok je Argentina također slavila i to protiv Čilea sa 1-0.

 Otkako je izbornikom Brazila postao Tite u lipnju 2016. Seleçao je uvjerljiv u kvalifikacijama, u četvrtak je na stadionu Centenaire de Montevideo upisao svoju sedmu uzastopnu pobjedu u južnoameričkim kvalifikacijama u kojima je do sada primio svega dva gola.

Cavani je doveo Urugvaj u vodstvo u devetoj minuti, ali je onda Paulinho izjednačio u 18. udarcem s 25 m. Paulinho je bio strijelac još dva pogotka za Brazil u 51. minuti i u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice.
Treći gol za Brazil zabio je Neymar u 75. minuti

S 30 bodova, sedam ispred drugoplasiranog Urugvaja, Seleçao može planirati put u Rusiju.

https://youtube.com/watch?v=SHYzOocMrwg

Argentina također može biti zadovoljna rezultatom kvalifiakcija 13. kola južnoameričkih kvalifikacija, iako nije dominirala u utakmici protiv Čilea pobjedu joj je osigurao Lionel Messi pogotkom s bijele točke u 16. minuti.

Argentina se tako popela na treće mjesto na ljestvici sa 22 boda. Čile, pobjednik zadnjeg izdanja Copa Americe, pao je na šesto mjesto sa 20 bodova.

Kolumbija, četvrtoplasirana reprezentacija južnoameričkih kvalifikacija, pobijedila je golom Jamesa Rodrigueza Boliviju sa 1-0, Pargvaj je sa 2-1 bio bolji od Ekvadora, a Venezuela je sa Peurom odigrala 2-2.