Pripreme su počele: Kako do ulaznica za EURO 2020?

EURO 2. pro 201910:55 > 10:58
Matthias Hangst, Getty Images Sport

Oni najtvrdokorniji navijači reprezentacije zasigurno su već počeli kovati planove kako biti uz svoje ljubimce na europskoj smotri u Londonu i Glasgowu

Hrvatska nogometna reprezentacija će utakmice EURA igrati u Londonu i Glasgowu, barem one prvog kruga. Jasno je to postalo nakon subotnjeg ždrijeba u Bukureštu, koji je Vatrene smjestio u skupinu D s jednim od domaćina Engleskom, zatim Češkom, te još uvijek nepoznatim pobjednikom playoffa Lige nacija iz skupine C.

A oni najtvrdokorniji navijači reprezentacije zasigurno su već počeli kovati planove kako biti uz svoje ljubimce u tim trenucima. A procedura je poprilično zeznuta. Naime, svi zainteresirani morat će ‘stati u red’, odnosno prijaviti se za mogućnost kupnje ulaznica na stranicama Uefe. Ta će mogućnost biti otvorena od 4. do 18. prosinca.

Na mrežnim stranicama Uefe potrebno je ispuniti obrazac za prijavu (ime i prezime, adresa stanovanja, državljanstvo, broj mobitela, broj osobne iskaznice ili putovnice, momčad koju bi željeli gledati) nakon čega će krovna europska nogometna organizacija imati vašu prijavu u sustavu kako bi vas mogla obavijestiti kad ulaznice krenu u prodaju.

Interes će sigurno biti velik pa će po redoslijedu prijave zainteresirani imati priliku za kupnju onog broja ulaznica koliko Uefa dopusti za ‘gostujuće navijače’ jer je Hrvatska u skupini sa jednim od domaćina Eura, odnosno Engleskom, dok su preostale dvije momčadi u skupini Češka te pobjednika turnira Lige nacija (Škotska, Srbija, Norveška ili Izrael) . Prednost će pri kupnji također imati oni koji su već u više navrata kupovali ulaznice preko mrežnih stranica Uefe kao i članovi udruga navijača reprezentacija.

Cijene ulaznica za grupnu fazu natjecanja su:

3. kategorija: 50 eura
2. kategorija: 125 eura
1. kategorija: 185 eura

Hrvatska će dvije utakmice igrati u škotskoj prijestolnici, a onu prvu na otvaranju protiv Engleske na velebnom Wembleyju.