Nogomet

19.11.2019 | 19.17

Spremate se na SP? Katar vas čeka na brodovima!

Autor

Organizator idućeg Svjetskog prvenstva, Katar odlučio je kreativnim razmišljanjem riješiti problem 'viška' navijača koji će pohoditi najveću sportsku manifestaciju na svijetu.

Patrick Smith / Staff

Katar je zemlja od svega 2,7 milijuna stanovnika koju očekuje primitak milijuna navijača iz čitavog svijeta kada 2022. godine organiziraju Svjetsko prvenstvo.

Činjenica jest kako je to samo po sebi problem, posebice zbog nedostatka hotelskog smještaja za takvu količinu ljudi. Ipak, u Kataru ne sjede skrštenih ruku već ozbiljno rade na rješavanju tog problema. Naime, osim što će se izgraditi dodatni hoteli, organizator prvenstva je sklopio ugovor s tvrtkom MSC Cruises koja će navijačima ponuditi smještaj na svojim luksuznim brodovima. Tvrtka će usidriti svoja dva broda s ukupnim kapacitetom od četiri tisuće soba.

'Osigurati raznovrstan smješaj navijačima odavno je bila strategija organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva, a brodovi svakako spadaju u tu kategoriju,' pojasnili su iz Dohe, glavnog grada ove arapske države.

Svjetsko prvenstvo u Kataru biti će po mnogočemu posebno, najviše po terminu održavanja. Naime, prvi put SP će biti održano u jesen od 21. studenog pa sve do 18. prosinca.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Skandal trese Katar uoči Svjetskog prvenstva

Autor

Skandal trese Katar uoči Svjetskog prvenstva

Skandal trese Katar uoči Svjetskog prvenstva

Organizator Svjetskog prvenstva koje će biti održano 2022. godine je Katar, koji se našao u velikim problemima.
Loading...