Getty Images/Christof Koepsel

Nogomet

08.11.2019 | 09.21

Španjolski superkup u Saudijskoj Arabiji

Autor

U prosincu će, drugu godinu zaredom, talijanski superkup biti odigran u Saudijskoj Arabiji, a u siječnju će na istom mjestu biti igrani i susreti španjolskog Superkupa.

Barcelona, Real Madrid

Getty Image/ Gonzalo Arroyo Moreno

Španjolski nogometni savez objavio je da će ždrijeb za španjolski Superkup biti održan u ponedjeljak (11. studenog) u 16 sati.

Četiri ekipe natjecat će se u Superkupu po sistemu Final foura - dva polufinala i finale. U Superkupu sudjeluju Barcelona kao osvajač lige, Valencia kao osvajač Kupa kralja, Atletico Madrid i Real Madrid kao drugoplasirana i trećeplasirana ekipa u La Ligi.

Ždrijeb će biti obavljen bez ikakvih ograničenja, što znači da nema nikakvog pravila tko se sa kim ne može sastati.

Valencia

Denis Doyle/Getty Images

Valencia

Superkup će biti odigran u Saudijskoj Arabiji. Polufinala će biti odigrana 8. i 9. siječnja 2020, a finale je zakazano za 12.siječanj.

Španjolski nogometni pregovara sa Saudijskom Arabijom kako bi Superkup u toj zemlji bio održavan sljedećih šest godina što bi savezu donijelo oko 180 milijuna eura, oko 30 milijuna po sezoni.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Španjolci ne žele prenositi vlastiti superkup?!

Autor

Španjolci ne žele prenositi vlastiti superkup?!

Španjolci ne žele prenositi vlastiti superkup?!

Španjolska javna televizija RTVE priopćila je kako se neće natjecati za kupnju prava na prijenose nogometnih utakmica španjolskog Superkupa koji će biti odigran u Saudijskoj Arabiji, jer ta zemlja "ne poštuje ljudska prava, posebno žena".
Loading...