Nogomet

16.08.2019 | 09.58

Najtrofejniji klubovi na svijetu? Nikad nećete pogoditi

Autor

Na jednoj od objavljenih lista najtrofejnijih klubova na svijetu nalaze se i oni najveći europski, no u sjeni su klubova koji igraju u "malim" ligama.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Tako se na listi od 30 klubova s najviše trofeja prije svih iznenađujuće nalazi Al Ahly iz Egipta, koji ima čak 118 trofeja u klupskoj povijesti. Tu se, dakle, broje svi trofeji koje je ova momčad osvajala u Egiptu ili na međunarodnoj sceni.

Sa 115 trofeja drugi je slavni škotski velikan Glasgow Rangers, a treće i četvrto mjesto pripada urugvajskim klubovima Club Nacional de Football i Atletico Penarol. Prvi ima 113, a drugi 108 trofeja.

NAJVEĆI SVJETSKI KLUBOVI NISU U PRVIH PET

Peti je Celtic iz Škotske sa 105 trofeja, a tek šesto mjesto pripada Barceloni sa 91 trofejom. Slijedi Real Madrid sa 90, Benfica sa 82, Olympiakos sa 75, Porto sa 74, koliko ima i Al-Faisaly iz Jordana, a 71 trofej ima Manchester United.

Real Madrid

David Ramos/Getty Images

Onda idu Ajax i Bayern sa po 70, Juve sa 63, 60 ima Anderlecht, Galata 61, Liverpool 59, Steaua 58, Club Olimpia iz Paragvaja 68 i time je zaključeno prvih 20.

Svakako treba u obzir uzimati i "jačinu" trofeja, pa Al Ahly svejedno ne nazivamo najtrofejnijim klubom na svijetu iako to brojevi možda govore.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...