Philipp Schmidli, Getty Images
Nogomet 09.11.2018 | 19:41

Infantino je nešto petljao i s državnim tužiteljem!

Autor

Švicarsko tužiteljstvo pokrenulo je istragu zbog sumnjivih veza između predsjednika Međunarodne nogometne federacije Giannija Infantina i visokog sudačkog djelatnika koji potječe iz istog okruga kao i predsjednik Fife.

Infantino

Claudio Villa/Getty Images

Infantino

Pojedini medijski izvještaji naveli su da je tužitelj okruga Valais Rinaldo Arnold ugovarao tajne sastanke između Infantina i glavnog državnog tužitelja Michaela Laubera čiji je ured vodio istrage o navodnoj korupciji u Fifi od 2015. godine.

Tužiteljstvo Valaisa sada je osnovalo posebni ured koji bi trebao rasvijetliti veze između Infantina i Arnolda, a nakon najnovijih saznanja koja su dobili nakon objave dokumenata posredstvom Football Leaksa.

Arnold i Infantino su odrasli u istom gradu, a Arnold je i predsjednik jednog šestoligaša za koji je Infantino nekada igrao. Osim toga, sumnja se da je Infantino Arnoldu poslao posebne pozivnice za utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i za kongres Fife koji je održan u Meksiku 2016. godine i finale Lige prvaka u Milanu te godine.

U priopćenju javnog tužitelja navodi se kako je posebni ured osnovan kako bi se utvrdile činjenice i kako bi bilo ustanovljeno postoje li osnove za kazneno gonjenje.

Infantino je nedavno na ove navode odgovorio ironičnim protupitanjem:

"Zar je u Švicarskoj zabranjeno imati prijatelje. Postoje mnogo ozbiljnija pitanja od ovoga, a i ova će biti ispitana i siguran sam da će istina izaći na vidjelo", rekao je Infantino.

Cijela priča dobila je dodatnu dozu zapleta kad se pojavila informacija kako je glavni istražitelj za ekonomski kriminal, koji je odgovarao izravnu Lauberu, smijenjen sa svoje funkcije. Jedan od slučajeva na kojima je Torman radio je povezan i s istragama o kriminalu u nogometu i Fifi.
Nije navedeno zašto je smijenjen.

'Es tu' Gianni? Predsjednik FIFA-e u velikom skandalu

Autor

'Es tu' Gianni? Predsjednik FIFA-e u velikom skandalu

Kao da FIFA nije imala dovoljno skandala u vrijeme Seppa Blattera, stvari, čini se nisu puno bolje posložene niti danas kada vlada Gianni Infantino.

Na pomolu rat FIFA-e i UEFA-e?

Autor

Na pomolu rat FIFA-e i UEFA-e?

Gianni Infantino namjerava sljedeće godine uzeti novi mandat na čelu FIFA-e. Za to mu trebaju promjene o kojima ćemo detaljnije doznati već vrlo skoro.

Infantino, Trump, soccer i "crveni karton" za novinare

Autor

Infantino, Trump, soccer i "crveni karton" za novinare

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je u utorak primio delegaciju FIFA na čelu sa predsjednikom Giannijem Infantinom, a u Bijeloj kući se najviše govorilo o Svjetskom prvenstvu 2026. godine, koje će se igrati u SAD, Kanadi i Meksiku.

Kuha na relaciji Uefa-Fifa: Nogomet nije na prodaju!

Autor

Kuha na relaciji Uefa-Fifa: Nogomet nije na prodaju!

Prvi čovjek Europske nogometne unije (Uefa) Aleksander Čeferin iznio je niz kritika na račun predsjednika Svjetske nogometne federacije Giannija Infantina zbog njegovog plana da pokrene dva nova natjecanja.
Loading...