Matthias Hangst/Getty Images
Nogomet 13.11.2017 | 15:32

Blažević: Ova generacija mora napraviti veliki rezultat

Autor

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević komentirao je plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Miroslav Ćiro Blažević

Mark Thompson, Getty Images Sport

Miroslav Ćiro Blažević

Hrvatska je u doigravanju eliminirala Grčku ukupnim rezultatom 4:1, dok je prethodno prošla kroz puno muka u grupnoj fazi. Poslije slabih rezultata smijenjen je Ante Čačić, kao rješenje je doveden Zlatko Dalić. 

"Način na koji su to osvojili bio je dramatičan, jer se sve u jednom trenutku iskompromitiralo, ali hvala Bogu, stvari su se posložile. U prvoj utakmici su pokazali kako su jedna moćna ekipa, a u drugoj da su mudri. Mislim da je to Dalić napravio na najbolji način. Ova generacija mora napraviti veliki rezultat, to može. Ja možda nisam neutralan, ali svjetski stručnjak Arsene Wenger je rekao kako je koncentracija talenta najveća u hrvatskoj reprezentaciji. Siguran sam da se ova ekipa pod vodstvom Zlatka Dalića može dignuti do finala, to je uistinu tako", rekao je Ćiro

Luka Modrić je nakon utakmice izjavio da bi sve osim izbora Dalića za Svjetsko prvenstvo bilo suludo.

"Modrić nije previše od priče, ali kada nešto kaže - možete biti sigurni da je tako. Mislim da i Davor Šuker zna da je jedino rješenje Dalić, a sve drugo bila bi akrobacija", dodao je Blažević, a onda i govorio o tome koga izbornik još treba pozvati u reprezentaciju. 

Luka Modrić, Grčka

Srdjan Stevanovic, Getty Images

"Prije svega, dečko koji se oporavio, onaj koji igra za Juventus - Pjaca, on je drugi Ronaldo. I Ćorluka se isto mora oporaviti. Njih dvojica bi trebala biti uz ove postojeće, još će se situacija iskristalizirati. Vlašić je tu isto".

Pitanje je bilo i trebaju li otići sa čela HNS-a Zdravko Mamić i Davor Šuker.

"Ovo ti je 'komplicirano' pitanje, i jedan i drugi su moji prijatelji. Rekao sam Mamiću: 'napravio sam ti sretnu mladost, a ti meni nesretnu starost', jer misli kako se kuži u nogomet, a nema pojma. On je najveći trgovac na svijetu. On nema afiniteta za nogomet, s tim se rodiš. Ne može više kume moj, ako se to nastavi, imat ćemo i dalje sukob navijača Hajduka i Dinama, neće biti jedinstva. Sa Šukerom je nešto drugo. On je planetarna zvijezda, on je popularniji u cijelom svijetu nego u Hrvatskoj, on otvara vrata u cijelom svijetu. Njega bih zadržao, ali ne da odlučuje", bio je slikovit Blažević. 

Zlatko Dalić

Dan Mullan/Getty Images

Zlatko Dalić

Za kraj se govorilo i o savjetu Ćire Blaževića izborniku Daliću, pred Svjetsko prvenstvo. 

"To ću ja njemu reći, jer je napravio jednu pogrešku. Rekao je Kramariću 'oprosti'. Što ćeš ti meni oprosti vikat? On mora biti apsolutni gospodar situacije, odlučivati bez da nekome kaže zašto je to tako. Šef mora biti apsolutni šef, samo tako može napraviti ono što očekujemo na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Ćiro Blažević za N1. 

Henderson: Klopp i Lovren nisu u pravu

Autor

Henderson: Klopp i Lovren nisu u pravu

Ne slažem se da je Liga nacija besmislena. Kada ste nogometaš, želite pobijediti svaku utakmicu, a posebno one koje igrate za reprezentaciju

Dalić: Vida ostani, treba netko biti kapetan

Autor

Dalić: Vida ostani, treba netko biti kapetan

Livaković - Bartolec, Vida, Lovren, Milić - Badelj - Pašalić, Rog - Kramarić, Rebić, Pjaca. To je početna postava za dvoboj protiv Jordana

Pjaca hrabro: Mogu biti kao Hazard i Neymar

Autor

Pjaca hrabro: Mogu biti kao Hazard i Neymar

Marko Pjaca je 2016. otišao iz Dinama u Juventus za 23 milijuna eura, no streloviti uspon stao je teškom ozljedom koljena prošle godine

Modrić za SK: Da je bilo gledatelja...

Autor

Modrić za SK: Da je bilo gledatelja...

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije bio je zadovoljan onime što je pokazao zajedno s ostatkom Vatrenih protekle večeri u Rijeci. Ambijent je jedino što mu je objektivno predstavljalo problem.
Loading...