Nogomet

23.09.2020 | 15.18 > 15:20

FIFPro protiv početka južnoameričkih kvalifikacija

Autor

Još uvijek je jako puno problema vezanih za koronavirus koji ne posustaje, a time je oržavanje brojnih natjecanja u neizvjesnosti

 Međunarodni savez profesionalnih nogometaša FIFPro izrazio je brojne razloge za zabrinutost zbog početka južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a koje su predviđene za listopad.

Brazil osvaja Copa Americu

Getty Images

Brazil osvaja Copa Americu

Iz FIFPro-a su zabrinuti za igrače zbog stalnog porasta broja zaraženih osoba koronavirusom diljem Južne Amerike, probleme s putovanjima uzrokovanim pandemijom, kao i činjenicu kako bi svi igrači koji igraju u europskim klubovima po povratku s reprezentativnih nastupa morali u samoizolaciju.

"Igrači bi morali imati pravo sami odlučiti hoće li igrati ili ne bez straha od eventualnih sankcija. Ne želim sugerirati kako niti jedan igrač ne želi nastupiti, ali naravno da postoje igrači koji su zabrinuti zbog situacije. Moglo bi se dogoditi da briga igrača za svoje i zdravlje obitelji dođe u koliziju s obvezama prema reprezentaciji. Imamo i još pitanja. Kakvi su zaštita i osiguranje igrača ako se zaraze? Tko će biti odgovoran ako će neki od igrača imati dugotrajnije probleme sa zdravljem?", izjavio je glavni tajnik FIFPro-a Jonas Baer-Hoffmann.

Nekoliko južnoameričkih zemalja zatvorilo je svoje granice te će dolazak gostujućih reprezentacija morati biti dogovoren na razini vlada.

Zbog pandemije koronavirusa i problema koje je uzrokovala, Azija i CONCACAF su odgodili početak kvalifikacija za ožujak sljedeće godine.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...