Nogomet

26.03.2020 | 19.38

Priča o ovom dječaku će potresti, ali i razveseliti...

Odjednom, nisam više mogao disati. Pa i ja imam jednog sličnog. Evo ga nekoliko metara od mene, čeka da konačno završim s dnevnim obvezama.

Twitter

Nisam vam namjeravao ovo predstaviti iz prvog lica. Nema potrebe. Odnosno, smatrao sam da je tako. Dok me nije pogodilo tamo gdje je najmekše...

Sebičan kakav jesam, evo me u potpunom afektu pokušavam svoju ranjenost podijeliti sa svim roditeljima koji teško proživljavaju situaciju u kojoj smo se kao čovječanstvo zatekli.

Htio sam vam prepričati, s uobičajene novinarske distance, kako je neki dječak iz Engleske praktički preko noći stekao veliku slavu. Hvalili su ga de Gea, Schmeichel, Ben Foster i drugi poznati nogometni vratari na Otoku.

Pročitao bih broj lajkova, prenio vam ga i idemo dalje s proizvodnjom. A onda me iznenada steglo. Morao sam se, jebiga, isključiti iz svega na par minuta, da se dobijem.

Dječak po imenu Nathan Fanagan, čini se, potpuno je običan 11-godišnji dječak. Prije tri dana istrčao je u dvorište svog doma i navukao vratarske rukavice. Imao je gol, loptu, rukavice. Imao je i vratarsku opravu. I puno volje.

Jedino što mu je nedostajalo bilo je društvo. Netko tko bi zaigrao ulogu protivnika, tko bi udarao loptu u njegovom smjeru.

Dječak Nathan se snašao. Okrenuo je vrata prema ogradi, od iste odbijao loptu i ponuđeni drek pretvorio u pravu dječju poslasticu!

Majka je podijelila snimku na društvenoj mreži, ni ne sluteći kakvu će reakciju izazvati. Dirnula je u srca stotine tisuća ljudi, među njima i poznata vratarska imena, kao što je npr. David de Gea, golman Manchester Uniteda.

- Predivno - napisao je ispod objave Španjolac.

- Ništa, čak ni zli virus... ne bi smio zaustaviti nadarenog vratara u nastojanju da postane bolji. Bravo, mladiću - dodao je jedan od najboljih vratara u povijesti, Peter Schmeichel.

Oglasili su se i Ben Foster, vratar Watforda te Illan Meslier, čuvar mreže Leedsa. Poslali su dječaku pozivnicu da trenira s njima kada završi ova situacija.

Malac je, naravno, ostao začuđen reakcijom koju je izazvala nedužna snimka:

- Ovo je stvarno cool, igrači koje često gledam mi komplimentiraju - čudio se Nathan.

Njegova majka Sarah-Jayne sve je objasnila na sljedeći način i ta me izjava zapravo dokrajčila:

- Kada si vratar...i jedino dijete... u samoizolaciji... i pokušavaš održati korak s treninzima... ovoga se sjetio sam! Impresionirana sam - napisala je.

Odjednom, nisam više mogao disati. Pa i ja imam jednog sličnog. Evo ga nekoliko metara od mene, čeka da konačno završim s dnevnim obvezama. Kako bi se mogli igrati, jer eto tata je bio glup kad je trebao biti pametan i nije razmišljao o tome kako će malom djetetu pasti izolacija bez prijatelja, brata, sestre, ikoga tko bi ovaj naglo preobraženi opasni svijet mogao s njime tumačiti na manje zabrinut način...

Slika koja stiže s Otoka razvalit će sve nas u srednjim godinama, jer ovo nije budućnost kakvu smo zamišljali. Strah, strijepnja, napetost i ono najgore od svega - nemoć. Osjećaj potpune nemoći da zaštitimo svoje najmilije, one bez kojih sve gubi smisao.

Sine, tata opet plače iza zida, ali proći će. Već za koju minutu bit će bolje.

Jer, znam da ćeš poput Nathana s gornjeg videozapisa, za koju minutu vedro dotrčati i u stanju akutne amnezije uzbuđeno pričati o putu u Barcelonu, kamo smo ovog proljeća trebali ići kako bi uživo mogao pogledati svog Messija...

Koju sekundu kasnije ispravit ćeš se:

- Ah, da, prokleta korona...

I već za tren ponovno razvući osmijeh preko lica dok mi objašnjavaš novo natjecanje koje si smislio - večeras je to NBA liga, na parketu našeg dnevnog boravka s krpenom loptom i ispražnjenom košarom simulirat ćemo playoff Houstona i Utaza, jednom kad mi večeras završi smjena...

Večeras smo za potres u zgradi zaduženi mi!

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Možda ni navijači Liverpoola ne žele ovakav naslov...

Možda ni navijači Liverpoola ne žele ovakav naslov...

Možda ni navijači Liverpoola ne žele ovakav naslov...

Kako stvari stoje, nastavka PL neće biti. Epidemija u Britaniji tek treba dosegnuti svoj vrhunac i nikako nije realno da se nogometna liga, bilo koje sportsko natjecanje, reaktivira tada kada je to predodređeno prilikom privremene obustave (4. travnja za PL).
Loading...