Getty Images/Christof Koepsel

Nogomet

03.12.2019 | 17.17

Izbacili ga iz Fife 20 zbog nečeg što je rekao!

Autor

Na skandalozno ponašanje Marca van Bastena koji je uživo na nizozemskom Fox Sportsu izgovorio nacistički pozdrav, prva je reagirala tvrtka EA sports koja proizvodi igru Fifa 20.

Nekadašnji nogometaš koji sad radi kao komentator na spomenutoj TV, na kraju razgovora s trenerom Heraclesa u znak pozdrava je ispalio Sieg Heil.

Njegov ispad uskoro je obišao cijeli svijet. Van Basten je odmah uputio ispriku, a TV kuća za koju radi ga je suspendirala na tjedan dana. Među prvima je reagirala tvrtka EA sports, proizvođač Fife 20.

- Svjesni smo onoga što je Marco van Basten nedavno učinio. Kroz našu igricu promoviramo ravnopravnost i različitost. Zbog toga smo odlučili izbaciti lik Marca van Bastena - priopćio je proizvođač igre.

Ako se pitate što van Basten (55), s obzirom da je karijeru kao igrač završio 1995., uopće radi u nasvježijoj izvedenici globalno popularne simulacije, možda je bolje da ne znate. Ali dužni smo odgovoriti - u sklopu igre moguće je igrati s najvećim legendama ovog sporta, tako i van Bastenom.

youtube

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...