Nogomet

25.03.2020 | 19.53 > 20:08

KOMENTAR: Dok BBB čuvaju ugled kluba, igrači ga kaljaju

Autor

I dok vrh Dinama raznim donacijama, a Bad Blue Boysi volontiranjem i ugrožavanjem svojeg zdravlja kako bi sačuvali tuđe čuvaju ugled kluba, oni najbitniji, igrači, odlučili su ga srozati Piše: Ivan BLAŽEVIĆ

Uslijed krizne situacije s koronavirusom Vlada RH i Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeli su posebne financijske mjere za sve one čija je djelatnost zbog više sile ugrožena ili potpuno obustavljena u budućem periodu.

Koronavirus

Gabriele Maltinti, Getty Images Sport

Koronavirus

"Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)" službeni je naziv tih mjera, a one određuju kako će svi hrvatski djelatnici u gospodarskom sektoru, odnosno u svakoj djelatnosti kod koje je došlo do privremenog pada poslovnih aktivnosti i/ili ostvarenog gubitka u poslovanju itd itd. (da ipak izbjegnemo pravni riječnik), dobiti minimalac kako bi imali od čega preživjeti kroz mjesec.

To se naravno ne odnosi na državni vrh, lokalne samouprave, raznorazna ministarstva i državne agencije. Kako bismo skratili tekst, recimo samo da sada nabrajamo - političke djelatnosti. Jedini dakle, koji u narednom periodu neće dobivati manje plaće, a da, kao ni oni prethodno opisani djelatnici, trenutno nemaju posla (osim možda gospodina Beroša i još nekolicine) jesu - političari.

Nenad Bjelica

Clive Brunskill/Getty Images

Nenad Bjelica

Narod je naravno, nezadovoljan time pa se posljednjih dana društvenim mrežama šire poruke brojnih stanovnika Lijepe naše koji kažu kako su i oni spremni smanjiti plaće na minimalac, bez obzira što trenutno rade puno radno vrijeme, ukoliko to učine i političari. Jasno je dakle što se traži - solidarnost.

U moru informacija koje bi bile prenezgodne za pretresati danas se pojavila i jedna vijest koja nas je neugodno iznenadila. Naime, Dinamo je također, ponukan nižim prihodima i nedostatkom djelatnosti, odlučio srezati plaće svojim djelatnicima - točnije svima onima koji primaju više od 7.500 kuna mjesečno. Većina je pristala, no ne i trener i prva momčad. U priopćenju iz Maksimirske 128 stoji kako klub zahvaljuje zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su vrlo brzo prihvatili novonastalu situaciju. Prva momčad dakle, uopće nije spomenuta!

Momci koji su toliko puta oduševili svoje navijače i hrvatsku javnost fantastičnim nogometom u posljednjih godinu, dvije, ponajprije u Europi, sada su učinili jedan potez koji bi ih na dugoročne staze, itekako mogao koštati.

Arijan Ademi

Srdjan Stevanovic/Getty Images

Arijan Ademi

Dok njihovi navijači Bad Blue Boysi brane ugled kluba volontirajući, šećući ulicama i riskirajući svoje zdravlje kako bi sačuvali tuđe, a klupska vrhuška isto čini raznim donacijama i akcijama - igrači su isti taj ugled istovremeno odlučili narušiti, i izabrali su najgori trenutak za to! Dok blagajnice rade puno radno vrijeme i nitko ih ništa ne pita jer su ionako na minimalcu, a ostatak puka spreman je žrtvovati svoja primanja kako političari ne bi iz proračuna izvukli i zadnju kap u vrijeme poslovne i zdravstvene krize, nogometaši Dinama pretvaraju se u političare.

Ovakav je potez posebno teško shvatiti u ovo doba. Ako se plaća odriču nogometaši jedne Barcelone, ako ih se isto tako odriču svi bundesligaši, ako je čovjek iz hrvatske radničke klase spreman na oskudijevanje, onda bi to morale biti i hrvatske nogometne zvijezde, s time da one ne bi nimalo oskudijevale! I zato jedan apel dinamovcima, a ponajprije treneru Bjelici, ukoliko je naravno, informacija istinita, na promišljanje o ovoj odluci, jer u ovim trenucima nam je ipak potrebno nešto više senzibiliteta i solidarnosti. Budite sportaši, a ne političari!

Komentari (6)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Domke

U koliko je naravno, informacija istinita!

Odgovori 0 0

Trance

Sta bi oni? Ceskali j..a, a placa da ide. Neka pogledaju realan sektor koji ih hrani(ljudi koji im dolaze na tekme masovno ostaju bez prihoda).To sa lo.....a Mamicima se slazem.Svi osim medicinara,vozaca i prodavaca na minimalac,a sve oteto vratiti pa ne bi trebao nitko na biro..

Odgovori 0 0

Sinke

Novinaru ne seri Eto ukratko i jasno!

Odgovori 5 1

* Sva polja su obavezna

Ćiro za SK: Potez Dinama je logičan, no Bjelica ostaje

Autor

Ćiro za SK: Potez Dinama je logičan, no Bjelica ostaje

Ćiro za SK: Potez Dinama je logičan, no Bjelica ostaje

Trener svih trenera, Miroslav Blažević za Sport Klub je prokomentirao škakljivu situaciju u kojoj se nalazi prvak Hrvatske PIŠE: Ivan Blažević

Izbornik Dalić poslao veliku donaciju bolnici u Livnu

Autor

Izbornik Dalić poslao veliku donaciju bolnici u Livnu

Izbornik Dalić poslao veliku donaciju bolnici u Livnu

Podsjetimo, Bojan Bogdanović donirao je 50.000 dolara bolnici u Mostaru za kupovinu novih respiratora, a slično djelo učinio je i Zlatko Dalić

Liječnik Vatrenih za SK: 'Bit će puno ozljeda sportaša'

Autor

Liječnik Vatrenih za SK: 'Bit će puno ozljeda sportaša'

Liječnik Vatrenih za SK: 'Bit će puno ozljeda sportaša'

Liječnik hrvatske nogometne reprezentacija Saša Janković, inače specijalist ortopedije s dugogodišnjim iskustvom na području sportske medicine, za Sport Klub je komentirao što sportaši prolaze u vrijeme koronavirusa Ivan Blažević

Štrlek za SK: 'Na idućem okupljanju sam s Kaubojima'

Autor

Štrlek za SK: 'Na idućem okupljanju sam s Kaubojima'

Štrlek za SK: 'Na idućem okupljanju sam s Kaubojima'

Manuel Štrlek za Sport Klub je otkrio kako je i formalno riješio svoj spor s HRS-om i reprezentacijom i da bi na idućem okupljanju ponovno trebao biti u momčadi Line Červara
Loading...