Nogomet

20.02.2020 | 11.58

"Loš napad? Pa Dinamo je zabio samo pet golova više"

Autor

U ovoj vijesti

HNK Hajduk Split

Hajduk je organizirao na Poljudu izvanrednu presicu za medije na kojoj je savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku Mario Stanić objašnjavao situaciju s igračkim kadrom.

Mario Stanić

sporktlub

Mario Stanić

Novinari su odmah na početku konferencije dobili pravo na pitanja, a prvo je bilo zašto nije bilo domaćih igrača iz Splita u utakmici protiv Slaven Belupa.

"Mi smo svoje stavove odmah jasno definirali, ne bih se složio da nije bilo igrača, Kreković je ušao. Nije počeo, ali je ušao", rekao je Stanić.

Sljedeće pitanje je bilo, zar nije bio nijedan pravi igrač na tržištu za Hajduk?

"U obrani smo ostali bez dvojice igrača, otišao nam je još ranije i Bradarić, nismo imali puno vremena za dovođenje zamjena. Nismo doveli napadača, ali kao što sam ranije rekao, ne želimo dovesti bilo koga. Napadači su jako skupi, ozbiljni klubovi ih ne puštaju osim za određen i velike količine novca. Kopali smo puno, potrošili smo puno energije po pitanju širenja kadra, preuzeli smo odgovornost da ne zatvaramo mogućnost igranja određenim mlađim igračima. Ako malo bolje pogledate da je prvi Dinamo zabio samo pet golova više od nas. Druga stvar je pitanje odlaska napadača, a to je Jairo. Imali smo ozbiljnu ponudu i struka je zaključila da je puno manji rizik ostati s njim kojeg poznajemo nego raditi neke populističke poteze. Rekli smo da nećemo raditi stihijske poteze i toga se držimo", direktan je Stanić.

Većinu novinara je zanimala situacija s Nejasmićem?

"Moram biti direktan. Toliko je članak izašlo o njemu kao o cijelom Hajduku, očito postoje neke interesne skupine i lobiji koji stvaraju priču oko njega. Rade mu medvjeđu uslugu. Teren je jedino mjerilo, nitko se neće u momčad nametnuti prego agenata i veza, živimo na tržištu na kakvom radimo. Naša filozofija je potpuno suprotna od mišljenja medija i agenata, ponavljam, teren je jedino mjerilo. Ja znam da to nije neka senzacija koja će se klikati u medijima, ali tako je. Apsurdno je očekivati da će se neko preko medija nametnuti. Ja sam bio na 95 treninga i samo se trening gleda, pravila su ista za sve. Cjelina je ta koja izbacuje pojedince, zašto se vrtimo u krug oko jednog pojedinca? Neki će sami otpadat, neki će se nametnut, ali to je bit sporta", objasnio je Stanić.

Getty Images

Hajduk živi od prodaje igrača, kako im podignuti cijenu, evo što kaže Stanić?

"Ne mogu vam sad obećati da ćemo za tri mjeseca prodati nekoga za ogromnu svotu novca, dajte nam vremena. Novi je sustav, novi su planovi, ima kvalitete u ekipi, ali poanta cijele priče je da se stvara fama, posebno u medijima. Tvrdi se da Hajduk mora prodavati igrače, mogli smo prodati i Jaira pa ga nismo prodali. Nismo mogli dobiti ono što smo htjeli i donijeli smo odluku koja je na nama. Smatramo da i s ovom momčadi možemo biti drugi, to možemo biti. Ispada kao da naš trener nema pravo odabira na igrače, zato što je netko nekog proglasio projektom ili najvećom Hajdukovom investicijom. To kod nas neće proći, na krivom smo tragu. Jedino mjerilo je teren, još jednom ponavljam. Mladi igrači mogu napredovati kroz igru, a mislim da se već sada vidi naš smjer i ideja. Neke smo pustili na posudbu jer postoji neka garancija da će tamo igrati više. Eto, primjer Teklića, svjesni smo ga pustili da ode na posudbu jer treba igrati. To nije poraz za njega, a znaju si igrači tako u glavu staviti. Pa i ja sam išao po posudbama".

Ostaje li Hamza u Hajduku?

"Nismo još ništa dogovorili, ali pregovaramo. Bio bih najsretniji da vam sada mogu reći da smo produljili ugovor, ali još pregovaramo. Kad i ako se dogovorimo, izaći ćemo s time prema medijima", zaključio je Stanić.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Hvalevrijedna akcija Hajduka i navijača

Autor

Hvalevrijedna akcija Hajduka i navijača

Hvalevrijedna akcija Hajduka i navijača

U ovim teškim trenucima za cijelu Hrvatsku, na vrijedan potez se odlučila momčad iz Splita zajedno sa navijačima

Hajduk iznenadio: Nikome nećemo rezati plaće!

Autor

Hajduk iznenadio: Nikome nećemo rezati plaće!

Hajduk iznenadio: Nikome nećemo rezati plaće!

Nakon što su Dinamo i Osijek objavili da će rezati plaće igračima, stožeru i ostalim zaposlenicima, Hajduk se javio sa svojom obavijesti.

'Laku i mirnu noć ti želimo naš Zagrebe'

Autor

'Laku i mirnu noć ti želimo naš Zagrebe'

'Laku i mirnu noć ti želimo naš Zagrebe'

Ne prestaju poruke zajedništva i suosjećanja sa Zagrebom nakon tragičnih današnjih događaja u glavnom hrvatskom gradu

Hajduk poslao podršku Zagrepčanima

Autor

Hajduk poslao podršku Zagrepčanima

Hajduk poslao podršku Zagrepčanima

Jako neugodna situacija dogodila se jutros u Zagrebu, kada su se dogodili potresi
Loading...