Košarka

04.06.2019 | 11.24 > 11:31

Najavljena avangarda u Ljubljani, ali i klub u Zagrebu

Autor

U Ljubljani je predstavljen novi klub - KK Cedevita Olimpija Ljubljana.

Prvi čovjek Olimpije Tomaž Berločnik te predsjednik Cedevite Emil Tedeschi u Ljubljani su predstavili ideju spajanja dva kluba.

- Sve ovo radimo jer volimo košarku. Stvaramo. Pratit ćete jednu pionirsku, novu, avangardnu djelatnost. Po prvi puta u Europi dva profesionalna kluba spajaju se preko granice. To nitko u Europi nije napravio. Ovo nitko nikada nije napravio u nijednom sportu. Ponosan sam i uzbuđen. Ovo nije dolazak još jednog velikog sponzora u KK Ljubljanu. Ovo nije odlazak jednog kapitala iz jedne države u drugu. Ovo je ravnopravno spajanje dva košarkaška kluba - započeo je Tedeschi, prenosi Index.hr, pa dodao:

- Sve se radi zbog publike, a u Ljubljani imamo izvanredne uvjete. Stožice su košarkaški hram Europe. Postoji interes za košarkom jer je Slovenija aktualni europski prvak. To spajanje je toliko uzbudljivo, da sve primjedbe da izdajemo nacionalni interes čine se smiješnima. Ne brojimo nikome krvna zrnca, nas samo zanima zabava, veselje, pobjede.

U Zagrebu kreće Cedevita Junior.

- Cedevita je jučer zajedno s nekoliko košarkaških entuzijasta podnio zahtjev za formiranje košarkaškog kluba Cedevita Junior i misija mu je rad s mladima na zagrebačkom velesajmu. KK Cedevita je tamo investirala svoja sredstva i razvila jedan od najljepših košarkaških kampova u Europi i svijetu. Očekujem da će biti razumijevanja da seniorska ekipa novog kluba KK Cedevita Junior igra najjače hrvatsko košarkaško natjecanje, ali to ne ovisi samo o nama. Mogu reći da će sve kategorije igrati nacionalna prvenstva i u punom kapacitetu će razvijati igrače od škole košarke do najstarijih kategorija.

Cedevita Junior će morati krenuti vjerojatno od najnižeg ranga.

- Moram reći da ne bih bio s time sretan. Košarkaški klub Cedevita Junior i naša misija time u Hrvatskoj ne bi stala, ako bi košarkaški savez smatrao da trebamo krenuti od najnižeg ranga natjecanja, krenut ćemo. Ne smatramo to uvredom, ali bili bi žalosni. Ako postoji bilo kakva zapreka u pravnom smislu, mi ćemo takvu odluku prihvatiti. Ali vjerujem u aktivnost Cedevite Junior, vjerujem u rad s mladima. Za seniore, naravno da je najbolje igrati Premijer ligu jer je to u interesu cijele lige, ali ako odluka bude drugačija, mi ćemo je poštovati.

Tedesschi nije bio zadovoljan tretmanom u Zagrebu.

- Odlučili smo se na spajanje kako bi postali konkurentniji. Istina, nismo bili zadovoljni odnosom u gradu Zagrebu. Činjenica je da nismo u gradu imali tretman u smislu raspodjela sredstava za vrhunski sport, nije mogla igrati utakmice u svom domu i nije imala status koji je svojim rezultatima zaslužila.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

HKS odbio Cedevitu: Ne mogu igrati prvu ligu!

Autor

HKS odbio Cedevitu: Ne mogu igrati prvu ligu!

HKS odbio Cedevitu: Ne mogu igrati prvu ligu!

Nakon što je Cedevita napustila Zagreb i preselila u Ljubljanu gdje je osnovan novi klub Cedevita Olimpija Ljubljana, pojavila se ideja da KK Cedevita Junior igra HT Premijer ligu od sezone 2019./20.

Bečirovič sportski direktor KK Cedevita Olimpija?!

Autor

Bečirovič sportski direktor KK Cedevita Olimpija?!

Bečirovič sportski direktor KK Cedevita Olimpija?!

Nova uprava združenih klubova Cedevite Zagreb i Olimpije Ljubljana, koji će od sljedeće sezone nastupati pod imenom KK Cedevita Olimpija Ljubljana, namjerava za novog sportskog direktora imenovati nekadašnjeg slovenskog reprezentativca Sanija Bečiroviča.

Novosel za N1: U Cedevitu je uloženo 400 milijuna!

Autor

Novosel za N1: U Cedevitu je uloženo 400 milijuna!

Novosel za N1: U Cedevitu je uloženo 400 milijuna!

Mirko Novesel, legenda hrvatske košarke i dokazano veliki znalac tog sporta, gostovao je u News Roomu na televiziji N1. Povod - 'prebjeg' KK Cedevite u Ljubljanu. Pokušail smo saznati kakve bi to posljedice moglo imati za HR košarku...

"Htjeli smo spojiti Cedevitu i Cibonu, ali nije išlo"

Autor

"Htjeli smo spojiti Cedevitu i Cibonu, ali nije išlo"

"Htjeli smo spojiti Cedevitu i Cibonu, ali nije išlo"

U emisiji Sportski mikrofon Hrvatskog radija gostovao je direktor KK Cedevita Davor Užbinec, koji je podsjetio što su ljudi iz kluba sve pokušali napraviti kako bi stekli naklonost navijača i sredine, prije nego se odlučio na drastičan korak preseljenja.
Loading...