Christian Petersen, Getty Images Sport
Košarka 12.10.2018 | 16:04

BaSKet 4 Kids: Postaja druga - Poreč

Autor

Drugi turnir za Hrvatsku je u Poreču 13. i 14. listopada. Kastav, FSV Rijeka, Crikvenica i Poreč sačinjavaju skupinu A, a Pula 1981, Cres, Otočac i Pazin su u skupini B

Basket 4 Kids

sportklub

Basket 4 Kids

Nova sezona Baasket 4 Kids za Hrvatsku krenula je proteklog vikenda u Osijeku. Košarkaški turniri za dječake do 13 godina koje je Sportklub organizirao po prvi put prošle godine, oduševili su sve u Hrvatskoj i regiji. Nakon premijernog izdanja interes za natjecanje je postao ogroman, tako da je ove godine uključen znatno veći broj klubova. Brojka učesnika se povećao sa 18 na 32 kluba,a samo četiri najbolja će kroz kvalifikacije izboriti završni turnir za Hrvatsku u proljeće 2019. godine. Osim u Osijeku, tijekom listopada će se organizirati turniri u Poreču, Zadru i Čakovcu. Na svakom od njih će nastupiti po osam momčadi podijeljenih u dvije skupine po četiri,a pobjedinici skupina će u finale i borbu za Final Four. Konkurencija je vrlo jaka i momčadi će morati uložiti dodatan napor kako bi ostvarile zacrtane ciljeve. Djeci je osim druženja i putovanja, bitno da će imati minimalno tri utakmice na turniru,a svako dijete koje bude prijavljeno u zapisnik morat će ući u igru. To je jedno od bitnijih pravila na turnirima Basket 4 Kids. Isto tako svako dijete na poklon dobiva dres od organizatora Sportkluba.

Za pojedine klubove je bitno da su samo sudionici ovog atraktivnog natjecanja, dok sasvim sigurno postoje i oni kojima je velika želja otići do samoga kraja, a to znači na regionalnu završnicu koja će se sljedeće godine održati u Sloveniji. Put do velikog završnog turnira (osam ili deset momčadi) je izuzetno težak, a Hrvatska će tamo imati minimalno jednog predstavnika. Osim u Hrvatskoj turniri se održavaju u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te Makedoniji.

Na prvom turniru u Osijeku slavili su dječaci Vrijednosnica Osijek koji su u finalu sa 26:11 nadigrali Tigriće iz Slavonskog Broda.

Drugi turnir za Hrvatsku je u Poreču 13. i 14. listopada. Kastav, FSV Rijeka, Crikvenica i Poreč sačinjavaju skupinu A, a Pula 1981, Cres, Otočac i Pazin su u skupini B.

Kao i u prvoj sezoni, sve informacije, mnoštvo fotografija i snimke utakmica moći ćete pronaći na sajtu turnira (basket4kids.net) i Sportkuba (sportklub.com). Naravno sve ćemo pratiti i na kanalima Sportkluba.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Poreč domaćin drugog kvalifikacijskog turnira B4K

Autor

Poreč domaćin drugog kvalifikacijskog turnira B4K

Basket4kids nastavlja svoju turneju po Hrvatskoj. Ovaj puta odlazimo u Poreč koji je domaćin drugog kvalifikacijskog turnira B4K.

Osijek dočekao otvaranje Basket4Kids turnira 2018.

Autor

Osijek dočekao otvaranje Basket4Kids turnira 2018.

Kvalifikacijski turniri započinju u Hrvatskoj započinju u subotu, svakog vikenda družiti ćemo se u drugom gradu.

Nova sezona Basket4Kids u organizaciji Sportkluba

Autor

Nova sezona Basket4Kids u organizaciji Sportkluba

Nakon uspješnog prvog izdanja Basket4Kids turinira koji je prošao čitavo područje regije, ove sezone očekuju nas nova uzbuđenja.

Amerikanke prvakinje svijeta, Stewart MVP

Autor

Amerikanke prvakinje svijeta, Stewart MVP

Ženska košarkaška reprezentacija SAD osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, uvjerljivo svladavši Australiju sa 73:56.
Loading...