Košarka

13.06.2019 | 15.25 > 15:29

Cedevita Olimpija potvrdila dva direktora

Autor

Upravni odbor KK Petrol Olimpija Ljubljana i KK Cedevita Zagreb, potvrdili su imenovanje glavnog direktora i sportskog direktora novonastajućeg Košarkaškog kluba Cedevita Olimpija Ljubljana. Kao glavni direktor novog kluba potvrđen je Davor Užbinec, a kao sportski direktor Sani Bečirović.

Sani Bečirović

KK Cedevita

Sani Bečirović

Davor Užbinec, dosadašnji glavni direktor KK Cedevita, integralni je dio priče o razvoju KK Cedevita od pokretanja kluba, član je klupske Uprave od 2005. godine, a od 2015. godine vodi klub kao njegov glavni direktor. Na poziciju glavnog direktora KK Cedevita dolazi s bogatim poslovnim iskustvom u području logistike, prijevoza i distribucije stečenim na rukovoditeljskim pozicijama u tvrtkama kao što su LaLog, Lura i Atlantic Grupa. I prije profesionalnog angažmana u KK Cedevita kontinuiranim je zalaganjem dao značajan obol razvoju kluba, s najvećim fokusom na mlađe kategorije i školu košarke koja danas okuplja više od tisuću djece. Kao glavni direktor kluba, baštineći klupsku ambiciju i tradiciju fer play-ja i poslovanja, omogućio je sve potrebne organizacijske pretpostavke za sportske uspjehe koji su slijedili, te je jedan od najzaslužnijih za izuzetan ugled koji KK Cedevita uživa u međunarodnim, prije svega europskim okvirima.

Sani Bečirović jedan je od najuspješnijih slovenskih košarkaša, koji se dokazao i kao jedan od najuspješnijih košarkaša na europskoj razini. Izgradio je izvanrednu karijeru igrajući u klubovima Olimpija, Virtus Bologna i Lottomatica Rim, a profesionalni vrhunac postigao je kao igrač Panathinaikosa, s kojim je osvojio dva naslova grčkog prvaka, grčki kup i naslov pobjednika Eurolige. Kao član nacionalne reprezentacije zastupao je boje slovenske zastave na tri europska prvenstva i dva svjetska prvenstva. U kategoriji U-20 je 2000. godine sa Slovenijom osvojio zlatnu medalju na europskom prvenstvu. Okušao se i u ulozi pomoćnika glavnog trenera grčkog Panathinaikosa. Nakon završetka profesionalne karijere igranja i treniranja, posvetio se razvoju mladih igrača i zastupanju profesionalnih igrača.

Preuzimanjem dužnosti glavnog direktora i sportskog direktora novonastajućeg kluba, Davor Užbinec i Sani Bečirović dokazuju vjeru u novi projekt i pridružuju mu se s punim entuzijazmom i predanošću.

- Čast mi je što mogu voditi projekt KK Cedevita Olimpija Ljubljana, nastavljajući putanju koju smo započeli kao KK Cedevita, koji je kroz posljednje desetljeće postao drugi najuspješniji klub u regiji jugoistočne Europe. Sretan sam što su naši prijatelji iz KK Petrol Olimpije prepoznali našu ambiciju i što smo međusobno prepoznali želju i hrabrost da svoju perspektivu unaprijedimo kroz budući rad i rezultate zajedničkog kluba. Siguran sam da zajedno košarku u Ljubljani možemo vratiti u sam vrh regionalne i europske košarke. Taj zadatak nije jednostavan, ali je uzbudljiv i realističan, kad znamo da imamo sve preduvjete da u sljedećim sezonama možemo postupno i čvrsto napredovati prema tom cilju - naglasio je glavni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana Davor Užbinec.

- Vratiti se u Ljubljanu je kao vratiti se kući. Možda sam otišao još kao dijete, ali se vraćam mudriji, bogatiji za iskustvo europskog igrača, pomoćnika trenera, zastupnika profesionalnih igrača i mentora. Odluka da prihvatim mjesto sportskog direktora stvarno nije bila teška, jer vjerujem u ovu priču i u ovu ekipu, i vjerujem kako ću svojim znanjem pomoći da postavimo nove prekretnice u regionalnoj košarci. Ovdje zaista imamo šansu napraviti nešto iznimno i znam da nam zajedničkim timskim radom to može uspjeti. To što može postići ekipa koja diše kao jedno - između sebe u profesionalnoj momčadi, kao i sa svojim navijačima, vodstvom, sponzorima, medijima - već su dokazale mnoge ekipe. Moja je velika želja da se u Stožicama, u novom klubu KK Cedevita Olimpija Ljubljana, ponovno stvori takav elektricitet koji će nam svima dati elana. Veselim se zahtjevnom poslu i velikom srcu - kazao je sportski direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana Sani Bečirović.

- Davor Užbinec i Sani Bečirović nesumnjivo su dvije ključne osobe koje će stvarati košarkaški klub Cedevita Olimpija Ljubljana, ključni ljudi na putu njegovog etabliranja kao novog profesionalnog aktera u europskoj i regionalnoj košarci. Odluka o izboru Davora Užbinca i Sanija Bečirovića bila je lagana, ne samo zbog njihovih dosadašnjih postignuća i izuzetne stručnosti i znanja, nego i zbog toga što obojica dijele naše vrijednosti. Fair play, srce, inspiraciju i razvoj, ne samo prvih momčadi, nego posebno mladih kojima smo predani. Uvjereni smo da će stvoriti pravi tim koji će biti inspiracija za sve što košarka predstavlja - kazali su prilikom imenovanja predsjednik KK Petrol Olimpija Tomaž Berločnik i predsjednik KK Cedevita Zagreb .

Glavni direktor i sportski direktor predložit će Upravnom odboru novog kluba Cedevita Olimpija Ljubljana novog glavnog trenera. Nakon toga slijedi potpisivanje ugovora s odabranim igračima, s kojima su pregovori već u tijeku.

Košarkaški klub Cedevita već je podnio zahtjev za promjenu sjedišta iz Zagreba u Ljubljanu. Nakon ishođenja rješenja o preseljenju, te po potvrdi obiju skupština, KK Cedevita Zagreb i KK Petrol Olimpija Ljubljana izvršit će udruživanje klubova. Očekuje se da će proces udruživanje klubova pravno biti dovršen do kraja srpnja.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Rok Stipčević blizu potpisa s Cedevitom

Autor

Rok Stipčević blizu potpisa s Cedevitom

Rok Stipčević blizu potpisa s Cedevitom

Hrvatski reprezentativac Rok Stipčević pred potpisom je za Cedevita Olimpiju

Krušlin za SK: Raskid ugovora ne znači nužno i odlazak

Autor

Krušlin za SK: Raskid ugovora ne znači nužno i odlazak

Krušlin za SK: Raskid ugovora ne znači nužno i odlazak

KK Cedevita Olimpija objavila je da je raskinula ugovore s čak petoricom košarkaša među kojima je i hrvatski košarkaški reprezentativac Filip Krušlin.

Cedevita raskinula s Krušlinom i još četvoricom igrača

Autor

Cedevita raskinula s Krušlinom i još četvoricom igrača

Cedevita raskinula s Krušlinom i još četvoricom igrača

U protekla dva dana košarkaški klub Cedevita Olimpija je raskinuo ugovore s petoricom igrača među kojima je i hrvatski košarkaš Filip Krušlin.

Krušlin i Stipanović ostali bez kluba

Autor

Krušlin i Stipanović ostali bez kluba

Krušlin i Stipanović ostali bez kluba

Ceddevita Olimpija podijelila je otkaze nekolicini igrača, a među njima su Filip Krušlin i Andrija Stipanović
Loading...