Scariolu oduševio Gasol: On vam je kao kečap…

Vijesti 13. ruj 201914:09 > 14:12
Wang He/Getty Images

Sergio Scariolo, talijanski stručnjak na klupi Španjolske, prvog finaliste Svjetskog prvenstva u košarci, izašao je pred novinare vidno raspoložen, sa širokim osmijehom.

Sjajan je osećaj biti u finalu Svjetskog prvenstva na ovaj način, poslije 50 minuta teške borbe protiv jedne izuzetne ekipe, koja nam je cijelo vrijeme otežavala stvari. Glava i srce odveli su nas do pobjede. Uspjeli smo odigrati bolje komplicirane situacije, kojih je bilo puno i u kojima nismo pali nijednog trenutka”, rekao je ovaj 58-godišnjak iz Brescie..

Scariolo je za dva mandata na klupi Španjolske osvojio tri europske titule i još dvije olimpijske medalje.

Postoje igrači koji znaju igrati ovakve mečeve i koji se na kraju pojave. Važna je osobnost, njegovo iskustvo i sposobnost učenja iz uspjeha i neuspjeha. U međuvremenu smo dobili i neke mlade igrače, koji još uče”, podsjetio je Sergio, koji je bio spreman prokomentirati učinak junaka polufinala, Marca Gasola.

On vam je kao kečap. Kad ga nema, ništa ne curi, a treba vam, a kad krene, onda sipa na sve strane! Postigao je puno važnih poena, ali je i zaustavljao rivale u obrani i davao prostor drugima.”

Povezano