Aco nakon senzacije doživio debakl od Češke

Vijesti 7. ruj 201912:07 > 12:14
Shi Tang/Getty Images

Brazil je do subote prije podne bio hit prvenstva, a onda se dogodila - Češka koja je slavila 93:71.

Brazil je do subote prije podne bio hit prvenstva, a onda se dogodila – Češka koja je slavila 93:71.

Aco Petrović, izbornik košarkaške reprezentacije Brazila primao je samo čestitke nakon tri uzastopne pobjede u prvom krugu Svjetskog prvenstva u košarci. Na startu drugog kruga Češka je nadigrala Brazil 93:71 i na taj način gotovo poništila sve što je Aco dobrog učinio u prve tri utakmice. Briljirao je Satoranski, koji je bio blizu  tripe-doubele učinka ( 20 koševa, 9 asistencija, 7 skokova i tri ukradene lopte). Nije Aco imao rješenje za tog sjajnog češkog košarkaša.  Odličan je bio i Ondrej Balvin sa 15 ubačaja i 11 skokova od Češke, dok su u sastavu Brazila najefikasniji bili Benite sa 12 te Barbosa i Huertas sa po 11 poena.

Alex Livesey, Getty Images Sport

Naravno, najprije treba pričekati dvoboj SAD-a (3-0 – omjer pobjede . poraz)  i Grčke (2-1). No, Nakon četiri utakmice Brazil ima 3-1, Češka 3-1. U eventualnom krugu s Grčkom i Češkom ne mogu proći dalje zbog lošije koš-razlike.

 Loša sitacija za Acu je zbog toga što igra u zadnjem kolu protiv SAD-a i što će tu utakmicu najvjerojatnije morati dobiti za prolaz među osam najboljih na košarkaškom SP.

Plasman u četvrtfinale u subotu je četvrtom pobjedom u isto toliko nastupa osigurala Australija koja je u susretu skupine L u Nanjingu svladala Dominikansku Republiku sa 82-76 (24-19, 16-19, 17-14, 25-24). Dominikanci su držali rezultatski priključak većim tijekom susreta, no Australci su sredinom posljednje četvrtine ipak pobjegli na 80-69 i do kraja susreta mirno zadržali prednost.

Patty Mills je sa 19 ubačaja i devet asistencija bio najbolji kod Australije za koju je Chris Goulding dodao 15 pogodaka, dok su Eloy Vargas sa 16 i Victor Liz sa 14 koševa bili najučinkovitiji kod Dominikanske Republike.