MVP NBA lige napokon pokazao što zna i može

Vijesti 5. ruj 201916:17 > 16:29
Stacy Revere/Getty Images

Košarkaška reprezentacija Grčke brzo se probudila nakon šokantnog poraza od Brazila te je danas u 3. kolu porazila Novi Zeland sa 103:97.

Grci su u dva susreta ispaštali jer MVP NBA lige Giannis Antetokounmpo nije bio na svom nivou, ali danas se probudio i ‘razbio’ Novozelanđane.

Povezano

Novi Zeland se u dosadašnjem toku prvenstva pokazao kao vrlo ozbiljna reprezentacija, pa je i danas bio vrlo blizu izjednačenja, međutim Grci su odigrali dobro u posljednjoj četvrtini te su zabilježili pobjedu.

Ovo je za Grčku drugi trijumf te je prvu grupnu fazu završila na drugom mjestu iza Brazila dok je Novi Zeland treći sa jednom pobjedom i dva poraza.

Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bio je Giannis koji je ubacio 24 poena, a učinku je dodao i 10 skokova te šest asistencija. U selekciji Grčke su dobri bili još Ioannis Paparetrou sa 16 i Nick Calathes sa 14 poena.

Kod Novog Zelanda najefikasniji je bio Corey Webster koji je ubacio čak 31 poen te je dodao četiri asistencije i tri skoka.

fiba.basketball

Australija je u vrlo napetoj utakmici pobijedila Litvu 87:82 i pokazala da su jedni od favorita za medalju na ovom prvenstvu. Vrlo vjerojatno su sa ovom pobjedom osigurali četvrtfinale. Kod Australaca najefikasniji bili su Mills s 23 poena i Baynes sa 21. 

Framcuzi su se lagano obračunali sa Dominikanskom Republikom. Bilo je 90:56.