Igor Flak

17.05.2020 | 15.58

A Liverpool je trebao proslaviti naslov prvaka

Autor

Ne znam da li da vjerujem Lukašenku ili epidemiolozima, Belgijcima i Nizozemcima ili Nijemcima, ali ipak sam sretan što se nogomet vratio na veliku scenu. Sada život ipak ima malo više smisla

Zoran Šprajc, dugogodišnje britko TV lice, već treći tjedan zaredom na sarkastičan način skida 'krpicu po krpicu' s Covida 19. U posljednjoj akrobaciji je otišao najdalje, te je uz kadrove iz filma Duška Kovačevića "Tko to tamo peva" žonglirao glagolima: U grupnom seksu ima više socijalne distance, nego u redovima na blagajni u subotnjem šopingu.

Stožer civilne zaštite, koji kada je trebao svima utjerati strah u kosti djelovao je kao 'švicarski sat'. Kada je on postao stranački, zbog izbora i turizma, virus, za kojeg otpočetka ne znamo što zapravo hoće i tko ga je to nama poslao, 'nestao je preko noći'. Jer, u ožujku i travnju smo sve one koji su kršili izolaciju 'derli do gole kože', a sad smo ih spremni globiti ako ne izađu na izbore. No, godine me pomalo stižu, pa me i iskustvo uči da si postavim pitanje - u kojem će se trenutku ponovno aktivirati novi val pandemije, i hoće li karantenski način života zapravo postati pravilo.

Borussia - novo normalno

Getty Images

Borussia - novo normalno

Danilo Bata Stojković u spomenutom filmu tvrdi da je njemačka medicina "die beste", pa kada vidimo da je Bundesliga prva krenula u nastavak nogometnog prvenstva, valjda je onda to tako. Živimo u trenutku koji se još naziva i  "novo normalno". Ništa u to subotnje poslijepodne na Westfalenu u Dortmundu, u starom normalnom hramu brojnosti i navijačke buke - nije bilo normalno. Dobro, Borussija je kako se i očekivalo sredila svog susjeda Schalke 04, a obaveze prema nositeljima TV prava su ispunjene. Sve drugo je nudilo tjeskobu. I pitanje, je li doista moguće da više nogomet nikada neće biti isti. Zapravo, jedino pitanje je u kojem će to trenutku publika ponovno moći zauzeti mjesto na tribini.

Vikend u kojem se nalazimo trebao je biti poseban za navijače Liverpoola. Naime, nakon 30 godina čekanja na Anfield je trebao stići 19. naslov prvaka. Slavljenički 'double decker' je već bio spreman jer Klopp i njegove trupe su izvele pobjednički marš pred kojim je ostatak Premier league samo mogao salutirati. I odmah je krenula stara zezancija, prije ćemo uživo vidjeti smak svijeta nego Livepoolovu titulu. Brtianci su jako oprezni, nakon što su u začetku pandemije prema uputama 'luckastog Bore' bili poprilično opušteni.

Ne znam da li da vjerujem Lukašenku koji je tvrdoglavo nastavio prvenstvo Bjelorusije ili epidemiolozima, Belgijcima i Nizozemcima, koji su proglasili prvaka ili Nijemcima koji još uvijek tragaju za najboljim u sezoni 2019./2020., ali ipak sam sretan što se nogomet vratio na veliku scenu. Sada život ipak ima malo više smisla

Jedino ne znam što će biti s odlaskom u kazalište. Zašto?

Pa, još da vas tamo neki Frljić potakne da - mislite svojom glavom.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...