183. derbi Manchestera: Tko će slaviti?

Premier League 12. pro 202011:11 0 komentara
Ole Gunnar Solskjaer i Pep Guardiola
Ole Gunnar Solskjaer i Pep Guardiola

Jedan od najvećih derbija engleskog i europskog nogometa od 18:30 na Sportklubu 1.

Dva velika rivala će danas po 183. put u svojoj povijesti odmjeriti snage, a ovo će biti jedan od važnijih derbija posljednjih godina, s obzirom na stanje na tablici.

United je sedmi i ima bod više od Cityja, ali treba reći da pobjednik današnje utakmice može doći na samo dva boda, odnosno tri od vodećeg Liverpoola.

Mnogi su najavljivali ovo prvenstvo kao nikad izjednačenije, a kako sada stvari stoje ta predviđanja su opravdana. U gornjem dijelu tablice je velika gužva.

Vratimo se mi na gradski derbi.

Poslednja dva derbija u Premiershipu pripala su Unitedu, a upravo je to izdvojio Ole Gunnar Solskjaer kao nešto pozitivno uoči ove utakmice, a nakon ispadanja protiv RB Leipziga u Ligi prvaka.

Momčad Pepa Guardiole ima dvije pobjede u nizu u domaćem prvenstvu, ali u velikim utakmicama nisu igrali an potrebnoj razini.

Ipak, unatoč ta dva poraza od Uniteda u prvenstvu, City je slavio ne tako davno u polufinalu Liga kupa tako da nije bilo baš sve negativno protiv velikih rivala u posljednjim međusobnim dvobojima.

Iako je Guardiola ovu utakmicu najavio kao svaku drugu u kojoj pobjeda donosi sva tri boda, jasno je da su derbiji posebne utakmice.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!