KOMENTAR Pošteno, hrabro, moćno. Dinamo je strašan!

Vedran Ljubej 25. lis 201821:02 > 21:04
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Teško je bilo ostati ravnodušan nakon 90 minuta utakmice u Slovačkoj, kojom se hrvatski nogometni prvak ozbiljno primaknuo ostvarenju višedesetljetnog sna...

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ovdje pročitajte izvještaj s utakmice, ali i prisjetite se komentara uživo! Kliknite, autor živi od provizije za svaki klik!

Zvučat ću neuvjerljivo, ali baš me briga – još tamo oko 60. minute, kada se igralo vrlo otvoreno, kada je Dinamo probijao strane napad za napadom, imao sam ovaj tekst u glavi.

Imao sam osnovnu misao, suštinu. Bjeličina momčad opet je igrala jako dobro, pa čak i u prvom poluvremenu u kojem je primila vjerojatno najbizarniji gol u sezoni. Čisto dinamovski…

Trnava nije bila momčad za podcijeniti, a situacija je bila teška, toliko puta već proživljena. Ne odveć talentirana, ali čvrsta momčad koja zna stati u nekoliko blokova čeka na domaćem terenu kao potpuni postranik. Bez gledatelja.

Trener im je pripremio teren pretjerivavši u pohvalama našem predstavniku, njegovu treneru, igračima… Da ste čitali naslijepo, mogli biste zaključiti da je večeras u Slovačku kao gost dolazio Real.

Bjelica nije nasjeo, a vidjelo se to i po pristupu njegovih igrača. Rastrčani su bili od prve do posljednje sekunde, igrali kao i dosad tijekom cijele sezone, brzo, kombinatorno, s vrlo jasnom idejom kako probiti obranu suparnika.

Prvi su to i napravili, promašili šansu pa im je poništen gol, a onda je uslijedio onaj trenutak kada je za par sekundi Stojanoviću pobjegao Čunka.

Njegov ubačaj bio je fantastičan, no reakcija Dinamove obrane još je više zadivila. Tolika razina šlampavosti i predatorski instinkt za ubijanje nekakvog Iranca za kojeg smo čuli sada i tko zna kada opet ponovno…

Pa ipak, ništa se potom nije promijenilo! Već do poluvremena Oršić je mogao izjednačiti, a prvih petnaest minuta drugog vidjeli smo totalni pritisak. Dinamo je bio nadmoćan, odigrao bezbroj duplih pasova, triplirao lijevi bok koji je bio strašna rak rana domaćina…

I stvarao protiv čvrste momčadi koja malo prima i koja je imala namjeru braniti se do zadnjeg zvižduka. Iz minute u minutu jurilo se kao na najboljoj robi iz Kolumbije, toliko se sve brzo odvijalo da sam na trenutke provjeravao je li mi sve u redu sa TV slikom…

A onda je duga dijagonala pogodila Oršića u trepavicu na skroz drugom dijelu igrališta i bilo mi je jasno – Dinamo će možda ovu utakmicu i izgubiti, jer zapinjalo bi na povratnim loptama i završnim udarcima… Ali, neće se promijeniti činjenica da su moderna momčad koja igra najbolji nogomet u svojoj skupini Europa lige!

Nekoliko ubojitih obrazaca kasnije, dogodio se potpuni preokret i zagrebački klub dohvatio je najpunija 3 boda koja je posljednjih godina u Europi ikada dobio.

Kada bi se u nogometu dodjeljivali bonus bodovi za dojam, modri bi danas pobrali maksimum. I zato ostavimo kalkulacije o tome što je Dinamu potrebno za prezimljavanje. Nije mu potrebno ništa, osim da nastave ovako pristupati utakmicama, ostalo će doći samo od sebe.

Trebaju igrati i čekati da stigne nagrada za sve godine patnje. A ona bi mogla biti kamatama oplemenjena. Sigurno ste primijetili, plavi stroj je zastrašujuć!