Korda kopirao oca, Serena ne može spavati zbog Caro!

Saša Ozmo 27. sij 20188:20 > 8:24
Mark Kolbe/Getty Images

Ne propustite najnovije izdanje "crtica" Saše Ozma, izravno s lica mjesta, iz trenutnog centra teniskog svijeta...

Michael Dodge, Getty Images Sport

– “Bila sam previše nervozna da gledam, ali sam se probudila i vidim da je Carolina novi broj jedan i pobjednica Australian Opena. Strava. Tako sam sretna. Jesu li to suze? Da, jesu. Toliko sam ponosna na svoju prijateljicu, doslovno sada ne mogu spavati“, napisala je na Twitteru Serena Williams, prošlogodišnja pobjednica.
Kad se ona vrati, svima ostalima život će postati kompliciraniji…

– “Sjela je za klavir u jednoj trgovini i počela svirati. Ljudi su se okupljali oko starije gospođe, naizgled beskućnice, koja je vješto milovala tipke. Nekima je potekla i poneka suza…”

Tako nam je situaciju opisala Marijana Veljović (koja je sudila žensko finale) i preporučila je za crticu.

“Žena je svirala nevjerojatno, bez obzira na godine i okoštale ruke. Bio je to jako lijep doživljaj, dogodi se da stare ponekad zanemarimo, a ona je sada oduševila sve obzirom na okolnosti“, rekla nam je Marijana. Poslušajte:

– Baš kao što je Marko Miladinović (srpski tenisač, polufinalist juniorskog AO, op.ur.) i prognozirao, Sebastian Korda osvojio je titulu među juniorima i to dvadeset godina nakon što je njegov otac Petr slavio u seniorskoj konkurenciji.

“Često sam na Youtubu gledao njegovo finale, jednom mjesečno“, nasmijao se i rekao da mu je dodatni motiv bio taj da tati za 50. rođendan pokloni trofej.
Sebastian igra za SAD, s roditeljima komunicira na češkom, a sa sestrama uglavnom na engleskom.

“Ponekad je definitivno teško to što mi je otac trener, ali on zna sve o tenisu, nema puno svađe s njim“.

– Mnogi su kritizirali Hyeona Chunga što je predao polufinalni meč s Federerom, a jedan od mojih kolega čak je prilično glasno tvrdio kako ga je potrebno kazniti. Međutim, i sâm Roger objasnio je koliko je nezgodno igrati sa žuljevima koji se otrgnu kontroli, a i Korejac je kasnije postavio fotografiju na Instagram:

https://www.instagram.com/p/BeahCqcBaem/

– Prije točno deset godina Novak Đoković osvojio je svoj prvi Grand Slam naslov. Na putu do njega pobijedio je Beckera, Bolellija, Querreya, Hewitta, Ferrera i Federera bez izgubljenog seta, da bi u finalu bio bolji od Jo Wilfrieda Tsonge 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (2). Prvi od šest trofeja u Melbourneu i prva od 12 GS titula.

– Dylan Alcott četvrti put u nizu osvojio je AO za osobe s invaliditetom. Osvojio je i jedan US Open, a ima i četiri medalje s paraolimpijskih igara – dvije u košarci te dvije u tenisu.

“Kao klinca su me maltretirali, ali da me sada pitate bih li išao na neku operaciju ili nešto povezano s istraživanjem matičnih stanica, nema tog novca kojime biste mogli me mogli na to natjerati, jer moj hendikep mi je ponudio dio prilike koju sam dobio u životu. Ponosan sam na to“, rekao je Alcott, koji je paraplegičar praktički od samog rođenja.

Privilegija je slušati tog čoveka kako govori, od njega bi se svašta moglo naučiti o stavu prema životu. Uz to, kao što sam više puta pisao na ovim stranicama, dajte šansu tenisu za ljude u kolicima kada budete imali priliku – vještina će vas iznenaditi i bit će vam zabavno, jamčim!

Pozdrav iz Melbournea,

Saša (@ozmo_sasa)