"Ne želim dramu, želim naslov, ali nemam dobar osjećaj

Neven Cvijanović 31. sij 201912:06 > 12:15
sportklub

Pročitajte novi blog našeg "letećeg" reportera Nevena Cvijanovića.

sportklub

Vjerojatno griješim, nadam se da nisam u pravu, to samo strah iz mene progovara. Tješim se, volio bih da je to tako i da na kraju sve dobro završi. Neka sve bude kao unekom sladunjavom američkom krimiću kad dobro pobjedi zlo, kad “gud gajs” zajebu one zločeste i ožene se plavokosim amerikankama sa savršeno bijelim zubima. Nemoj bože da ovo bude neka usrana francuska drama, neko Truffavaut-ovo iliGodard-ovo crno-bijelo smeće u kojem glavni lik na kraju pogine ali moralna poruka je ipak na njegovoj strani.

Dosta više toga, ne želim moralnu pobjedu i nagradu za fair-play, ne želim “ajde, ima vremena, bit će bolje slijedeće sezone”, ne želim “… Ali ukupno smo mi ipak najbolji”. Želim osigurati naslov pet kola prije kraja i ne želim dramu na kraju sezone. Ali, ne lezi vraže, biti će je, bojim se! Kako god bilo, ipak nemam dobar osjećaj.

Laurence Griffiths Getty Images Sport

Valjda i dijelom zbog toga što sam se do sada svačega nagledao; počevši od gotovo osvojenih naslova iz davne prošlosti početaka Premier lige do Gerrardova posrtanja u odlučujućem susretu protiv Chelsea, u najnovije doba. Razapnite me na križ, gađajte me kamenjem u moju ćelavu bulju, nazovite me budalom i neznalicom, ali opet mi tu nešto smrdi. Iako je na početku izgledalo dobro, ovaj Liverpool ponovno ne izgleda kao momčad koja može izdržati utrku s Guardiolom i podići pokal.

Gledajući sinoćnju utakmicu bojim se da se svi vi s crvenom bojom u sebi na kraju sezone nećete baš previše veseliti. Bez obzira na Atkinsonovo sljepilo i bez obzira na Leicesterovu opstrukciju u drugom dijelu, ovo nikako nije bilo dobro. Posebno znajući da je Liverpool u prvom dijelu mogao primiti još par golova.Samo nebo zna koliko volim, cijenim i poštujem Juergena Kloppa. Niti rođena majka o njemu nije imala bolje mišljenje, ali njegove su izmjene u posljednje vrijeme ili zakašnjele ili promašene, a najčešće, na žalost, oboje.

Clive Brunskill, Getty Images

Da je Liverpool prava šampionska momčad taj ipak mizerni Leicester su trebali pregaziti kao plitak potok,bez da im voda dođe do gležnja. Kaže Klopp: “snijeg nam je smetao, lopta se nije kotrljala…”

E, ovdje bolje da završim tekst jer bi svašta još mogao napisati. Snijeg ti smeta, džombast teren… Naš narod ima jednu izreku kojoj nije mjesto u pristojno mtekstu, a držim da je ovaj barem donekle takav, pa je ipak neću napisati. Da odjednom ne budem ipak prevelik “finjak”, ima veze s dlakama na intimnim ženskim dijelovima. Pada snijeg i to je sad najnoviji problem, baš me zanima što će biti razlog ispuštenim bodovima, a vjerojatno i ispuštenom naslov na proljeće. Vjerojatno će sunce biti prejako, trava previsoka, teren predžombast, lopta se nećkala…