Kračlou nadmudrio sve, Rosi započeo psihološki rat

Jelena Trajković 21. kol 201621:52 > 25. kol 2016 12:08
Jelena Trajković

Svi koji su očekivali spektakl u Brnu, a među njima je i ekipa Sport kluba, dobili su ga. Velika nagrada Češke bila je za pamćenje u sve tri kategorije i tako je na pravi način obeležena 400. trka nove ere.

Vremenski uslovi začinili su dešavanja, ali su oni koji su ih najbolje savladali zasluženo dobili epitet junaka dana.

U tri trke videli smo dva nova pobednika i jednog koji je upisao prvi trijumf sezone i ujedno prvi za svoj novi tim. Moto3 i Moto2 kategorije su se vozile po pravom pljusku, po kakvom izvesno trka Formule 1 ne bi startovala. To samo govori u prilog tome da niko ne može slučajno da pobedi u takvim uslovima.

Džon Mekfi je započeo niz, nastavio ga je Jonas Folger, a završio Kal Kračlou. Može se reći da je trka u kojoj je trijumfovao Folger bila najdosadnija, pošto je on vodio tokom gotovo celog njenog trajanja, ali daleko od toga da nije bila zanimljiva. Mekfi je prethodno slavio, i to pošto je u samom finišu trke bio blizu toga da izleti, ali je imao dovoljno sreće da ne završi kao Bred Binder, koji je završio pored staze baš pošto se odvojio na sekundu od Škota.

Marko Trajković

Sjajan dan upotpunio je Kračlou, koji je u jednom trenutku tokom popodneva u Brnu bio na 15. mestu, ali je odvozao trku njegovog života. Samo dan ranije, pitala sam ga da li je frustriran jer su Džek Miler i Andrea Janone ostvarili pobede u kraljevskoj klasi pre njega, na šta je odgovorio odrično. Još bolji odgovor došao je neka 22 sata kasnije, kada je LCR Hondi doneo prvu pobedu za 11 sezona u najjačoj kategoriji.

Kračlou je svojim izborom pneumatika, pošto su mu prednji i zadnji bili tvrdi, uspeo da nadmudri sve. Ali, pažnju je zaslužio posebno zbog svojih preticanja, među kojima se izdvaja ono protiv Markesa sa spoljne strane. Zanimljivo je da, ipak, postoji čovek koji je bio srećniji od Britanca po završetku trke u Brnu, a to je Lučio Čekinelo, prvi čovek LCR Honde, koji nam je rekao da je konačno ostvario ono što je sanjao više od decenije.

Marko Trajković

U senci britanskog motocikliste našli su se kako Valentino Rosi, tako Mark Markes, ali i svi ostali vozači. ’Doktor’ i trenutno vodeći u generalnom plasmanu su uspeli da spasu svoju trku u samom finišu, pošto su obojica imali velike probleme da nateraju svoje pneumatike da prorade na stazi koja se sušila posle kiše. Rosi je izašao kao pobednik iz tog duela, ali ni Markes ne može da bude nezadovoljan, pošto sedam trka pre kraja sezone ima 53 boda više od Italijana, koji mu je najveći rival.

Mi smo imali priliku da intervjuišemo svu trojicu, kao i Mekfija i Folgera, a šta su nam Rosi i Kračlou rekli možete da pogledate na ovom linku, u našim vestima, ali u specijalu iz Brna koji pripremamo. Ono što nas je posebno zanimljivo je Rosijeva izjava da mu je 20 bodova dobro došlo u borbi sa Horheom Lorencom za drugo mesto u šampionatu. Naravno, svi oni koji imalo znaju kakav je Rosi teško mogu da poveruju u tu priču, ali je on na direktno pitanje šta to znači naglasio da ne odustaje.

Jelena Trajković


Ta izjava je, ipak, najavila početak psiholoških igara od strane ’Doktora’. U prilog tome govori i Lorencova reakcija na naše direktno pitanje: „Valentino je rekao da se trenutno bori za drugo mesto u šampionatu, da li ti isto smatraš ili veruješ da se obojica i dalje borite sa Markom za titulu“. Odgovor je bio: „Valentino je to rekao? To je rekao?“. U nastavku je samo naglasio da se on i dalje bori za titulu i da će do kraja sezone dati sve od sebe da ostvari što više pobeda.

Da li će tako i biti, ostaje da se vidi u naredna tri meseca. Do kraja sezone ostalo je sedam trka, prva je već za dve nedelje na „Silverstonu“, a da li će Lorenco nasesti na Rosijev mamac možda vidimo baš tamo. Sigurno je da Markes neće sedeti skrštenih ruku, a neće ni ekipa Sport kluba, koja će odmah po povratku u Beograd početi sa pripremom specijala. Verujemo da ćete uživati.

Veliki pozdrav od cele ekipe Sport kluba iz Brna. Do naredne trke…;-)